Διαβάστε το σχέδιο επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας»- Τι «ρόλο» θα παίξουν Παναγόπουλος- Μπουγάτσου

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί αυτή την εβδομάδα όλο το επιχειρηματικό σχέδιο επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφημερίδα θα εκδοθεί από νέα εταιρεία στην οποία θα μεταβιβαστεί με νόμιμο τρόπο η δυνατότητα χρήσης του τίτλου που έχει η ΧΚ Τεγόπουλος. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τίτλος δεν έχει ενεχυριαστεί. Υπάρχει, όμως, πρόβλημα με τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για τις

οφειλές προς τους εργαζόμενους. Το πρόβλημα θα λυθεί με την καταβολή και μισθών και αποζημιώσεων. Σημειώνεται ότι από την «Ελευθεροτυπία» είχαν γίνει απολύσεις, χωρίς ωστόσο να καταβληθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις. Πολλοί εκ των εργαζομένων που απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια εντός τριμήνου, όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να κριθεί άκυρη η απόλυσή τους. Αλλωστε, ο στόχος τους δεν ήταν να επιστρέψουν αλλά να λάβουν αποζημιώσεις και γι αυτό προχώρησαν σε υποβολή αγωγών.

Σε ό,τι αφορά τη νέα εταιρεία που θα εκδίδει την «Ελευθεροτυπία», ο στόχος είναι να αποτελέσει το μεταβατικό όχημα επιστροφής της έκδοσης της εφημερίδας στην Χ. Κ. Τεγόπουλος. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνεται για να συμβεί αυτό είναι της τάξεως του εξαμήνου.

Επικεφαλής της νέας προσπάθειας είναι κ. Βαγγέλης Παναγόπουλος, ενώ σημαντικό ρόλο θα έχει στο εγχείρημα και η έμπειρη δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.

Ηδη οι προετοιμασίες για την επανέκδοση της εφημερίδας γίνονται με εντατικούς ρυθμούς στο κτίριο της Μίνωος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει κρούσεις σε δημοσιογράφους προκειμένου να προσληφθούν στην «Ελευθεροτυπία».

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ανεπισήμως διατυπώνονται απειλές ότι θα μπλοκάρουν το εγχείρημα της επανέκδοσης. Ωστόσο, πηγές από την Χ.Κ. Τεγόπουλος αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν κανέναν λόγο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση καθώς ο τρόπος που θα γίνει η επανέκδοση θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των τραπεζών και άρα δεν είναι δυνατόν κάποιοι να στραφούν εναντίον του εαυτού τους αν δεν υπάρχουν λόγοι άλλων συμφερόντων.

Πηγή: axiaplus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα