«Δίδυμη» επιτυχία και διπλή χαρά στις Πανελλαδικές για δύο αδέλφια στον Πύργο

Διπλή είναι η χαρά για την οικογένεια του Θεολόγου του 2ου Γυμνασίου Πύργου και εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου π.Θεόδωρου Χαμάλη και της συζύγου του, εκπαιδευτικού πρεσβυτέρας Φωτεινή Κλουκίνα, αφού τα δίδυμα παιδιά τους, η Δέσποινα και ο Λεωνίδας, πέτυχαν πολύ υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξασφαλίζοντας την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αν και δίδυμα, τα δυο αγαπημένα αδέλφια

που από την πρώτη στιγμή της ζωής τους είχαν κοινή πορεία, στην Γ΄ Λυκείου άλλαξαν…κατεύθυνση. Η Δέσποινα επέλεξε τη Θεωρητική και ο Λεωνίδας τη Θετική και όπως αποδείχθηκε και από τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών έπραξαν ορθά, αφού ξεπέρασαν και οι δυο το «18», βαθμός που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν την Σχολή της πρώτης τους προτίμησης. Τα δυο αδέλφια, μιλούν στο patrisnews.com για τη δύσκολη προετοιμασία, για τη βοήθεια και στήριξη των εκπαιδευτικών και της οικογένειά τους και φυσικά για τα συναισθήματα χαράς και ανακούφισης που τους έχουν «πλημμυρίσει» από το πρωί της Παρασκευής, οπότε και αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες τους στο 3ο Λύκειο Πύργου, όπου φοίτησαν.

Δέσποινα

Αισθάνομαι ανακουφισμένη που πλέον ολοκληρώθηκε μια απαιτητική διαδικασία και γνωρίζω σαφώς ποια ήταν η απόδοσή μου σ” αυτήν. Ευχαριστώ καταρχάς τον Θεό που με όπλισε με υπομονή και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθω επιτυχώς στον αγώνα αυτόν... Επιπλέον, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους τους καθηγητές που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και οι οποίοι με τεράστιο ζήλο και αυταπάρνηση, αθόρυβα, υπεύθυνα και μεθοδικά, με βοήθησαν απίστευτα τόσο στον ψυχολογικό τομέα, όσο και σε γνωστικό επίπεδο.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς την οικογένειά μου, όλους τους φίλους και τους γνωστούς που στάθηκαν συνεχώς στο πλάι μου και με ενίσχυσαν με κάθε τρόπο. Χωρίς όλους αυτούς, η προετοιμασία για τις εξετάσεις θα ήταν αδύνατο να έχει αίσια έκβαση…Ας μην ξεχνάμε πως μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογία σε τέτοιες περιπτώσεις… Σε ό,τι αφορά τη σχολή που θα ακολουθήσω, επειδή ακριβώς είναι ένα σοβαρό ζήτημα, θα ήθελα να το σκεφτώ ολοκληρωμένα..

Λεωνίδας

Αισθάνομαι προφανώς μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου, καθώς, με τη βοήθεια του Θεού, αυτά είναι καλύτερα από ό,τι περίμενα. Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ενίσχυσαν πνευματικά, ψυχολογικά και πρακτικά στην προετοιμασία για τις εξετάσεις, όπως η οικογένεια, οι καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου μου και οι συμμαθητές μου.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι συμβάλλουν σιωπηλά-ο καθένας με τον τρόπο του-για να επιτευχθεί κάτι θετικό και αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας. Βέβαια, καθοριστική ήταν η ψυχική ηρεμία και η τήρηση του μέτρου στη μελέτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και τις τελευταίες μέρες των εξετάσεων. Στόχος μου είναι η εισαγωγή στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών σε κάποια από τις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας.

Πηγή: patrisnews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα