Δραματική έκκληση Σαμαρά: Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία ειναι εφιαλτική- Τους είπα ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη

Tην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε τι είπε:

Όλοι αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο τελευταία. Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των άλλων ηγετών. Ζητησα μόλις υπάρξει συμφωνία με την τρόικα να προχωρήσει η εκταμίευση

της δόσης. Τους είπα ότι η κοινωνία είναι στα όριά της. Η ρευστότητα είναι στο μηδέν και η ανεργία ειναι εφιαλτική, ενώ σβήνεται το δικαίωμα των νέων να έχουν όνειρα. Κάθε Έλληνας, κάθε ώρα, περνά ένα προσωπικό δράμα. Τους είπα, ότι αυτό δεν είναι Ευρώπη.

Όσο αυξάνεται η ύφεση και κυρίως η ανεργία, τόσο τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, φαινόμενα που είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστεί και άλλη Σύνοδος Κορυφής για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε με το διακύβευμα. Θα πάρουμε την δόση και θα περάσουμε στην άλλη σελίδα που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Και οι τρείς είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό δεν μπαίνουν άλλες λογικές.

Εγω δεν είμαι ικανοποιημένος και ποτέ δεν θα το πω. Μέχρις ότου η Ελλάδα μπει ορατά στον δρόμο της Ανάπτυξης. Αν πω ότι είμαι ικανοποιημένος για μένα ανθρώπινα μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαι εφησυχασμένος.

Παρά το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν είναι στις συμβατικές μας υποχρεώσεις – όπως η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ ή η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης – είμαι αποφασισμένος να τα κάνω.

Ευχαριστώ τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη που στηρίζουν την προσπάθεια. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν μόνος στις Βρυξέλλες.

Δείτε τα βίντεο:

http://youtu.be/149_LSux5vY

http://youtu.be/UchCy5VNN-Y

Keywords
Τυχαία Θέματα