Δύο τουρκικά υποβρύχια παραβίασαν τα χωρικά ύδατα και…αφέθηκαν με εντολή Πενταγώνου!

Δύο φορές, τους τελευταίους 16 μήνες, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού εγκλώβισαν τουρκικά υποβρύχια στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τις δύο φορές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να τα αφήσουν να φύγουν, αντί να γίνει η διαδικασία των κωδικών του ΝΑΤΟ, δηλαδή μήνυμα για ανάδυσή τους, προκειμένου να καταγραφεί η παραβίαση.εγκλώβισαν τουρκικά υποβρύχια στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τις δύο φορές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να τα αφήσουν να φύγουν, αντί να γίνει η διαδικασία των

κωδικών του ΝΑΤΟ, δηλαδή μήνυμα για ανάδυσή τους, προκειμένου να καταγραφεί η παραβίαση.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη web TV εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου (enikos.gr).

Τα περιστατικά αυτά επιβεβαίωσε απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνήτης ελικοπτέρων, ο οποίος ήταν ανάμεσα στο κοινό της εκπομπής, αναφέροντας ότι στο ένα από τα δύο περιστατικά συμμετείχε και ο ίδιος στον εγκλωβισμό τουρκικού υποβρυχίου.

«Ναι. Επιβεβαιώνω τα συγκεκριμένα γεγονότα. Στο δεύτερο περιστατικό πετούσα το ένα ελικόπτερο. Από το Πεντάγωνο μας έδωσαν σήμα να απεγκλωβίσουμε το υποβρύχιο και να το αφήσουμε να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα», είπε ο συγκεκριμένος απόστρατος Αξιωματικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα