Ελίζα Χριστουδουλίδη: Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ρώτησε τον George Clooney για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Η Ελίζα Χριστοδουλίδη είναι η Ελληνίδας δημοσιογράφος, η η οποία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του 64ου φεστιβάλ Βερολίνου, ρώτησε τον George Clooney ποια είναι η άποψη του σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Η απάντηση του star, «Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δίκαιο και ωραίο. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό να γίνει. Τα μάρμαρα πρέπει κάποια μέρα να επιστραφούν στη χώρα που ανήκουν», μας χαροποίησε και μας γέμισε εθνική υπερηφάνεια, ενώ έκανε και το γύρω τον ξένων ΜΜΕ.

Τα περισσότερα από αυτά συμφώνησαν μαζί του, εκτός από την «Independent», η οποία με λίγα λόγια τον χαρακτήρισε άσχετο και τόνισε πως δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία τους, ούτε πως ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε με τα εξής λόγια την εμπειρία της αυτή στην Πόπη Τσαπανίδου: «Ό,τι και να πω είναι λίγο. Ήταν μεγάλη χαρά να δω από κοντά αυτόν τον μεγάλο star. Παράλληλα ήταν και μεγάλη τιμή αυτή η αναφορά του στα Ελγίνεια μάρμαρα».
Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν είχα σκεφτεί από πριν την ερώτηση που θα του έκανα στην συνέντευξη Τύπου. Αρχικά δεν ήμουν καν σίγουρη αν θα καταφέρω να μπω στη συνέντευξη τύπου γιατί υπήρχε μια τεράστια ουρά. Έκανα τους ελιγμούς μου, και πέρασα. Ήμουν πολύ κοντά στην πηγή. Δεν μπορούσα να μην πιω νερό. Δεν ήμουν σίγουρη ούτε για την ερώτηση, γιατί δεν είχα δει ακόμα την ταινία».

Keywords
Τυχαία Θέματα