Ένταση και σοβαρότατες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Συκεών [βίντεο]

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να δέχεται τα «πυρά» του εξαγριωμένου πατέρα της καθαρίστριας, που τον περασμένο Μάρτιο έγινε θύμα δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι από άγνωστο, μέσα στο Πολυκλαδικό Λύκειο της Νεάπολης.

Ο πατέρας της 35χρονης καθαρίστριας και μητέρας 2 ανήλικων παιδιών, Αντώνης Κουρεβέλης, επέρριψε ευθύνες στον δήμαρχο για την επίθεση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο φωτισμός μέσα στο τεράστιο σχολικό συγκρότημα ήταν εντελώς ανεπαρκής, ότι δεν υπήρχαν καθόλου σχολικοί φύλακες που

θα φρόντιζαν ώστε να είναι κλειστές οι πόρτες του συγκροτήματος για να μην μπαίνουν άγνωστοι, αλλά και ότι ο δήμαρχος μετέφερε σε γραφείο για άλλη εργασία, έναν από τους ελάχιστους φύλακες που είχε το συγκρότημα.

Ο πατέρας μάλιστα κατηγόρησε τον Σ.Δανιηλίδη ότι προσέβαλλε την κόρη του, καθώς όπως είπε, ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι τα αίτια της επίθεσης ήταν ερωτικά, προκειμένου ο ίδιος να καλύψει τις ευθύνες του για τον ανεπαρκή φωτισμό που αποκαταστάθηκε αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό.

Ο κ.Κουρεβέλης προχώρησε και σε μια ακόμη σοβαρότατη καταγγελία, υποστηρίζοντας πως όταν μίλησε τηλεφωνικά με τον Σ.Δανιηλίδη, για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα έγιναν, ο δήμαρχος απείλησε τον ίδιο και την οικογένεια της κόρης του. Προκάλεσε μάλιστα τον κ.Δανιηλίδη να καταθέσει και μήνυση εναντίον του, αν αμφισβητεί τις καταγγελίες του.

Δείτε ένα απόσπασμα από τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο , το βράδυ της Πέμπτης:

Η απάντηση του δημάρχου

Για ψεύδη και συκοφαντίες έκανε λόγο από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, κατηγορώντας τον κ.Κουρεβέλη πως εκμεταλλεύεται το τραγικό γεγονός με την κόρη του, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία όμως δεν κατονόμασε. Ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά ότι απείλησε οποιονδήποτε και ότι έκανε λόγο για ερωτικό έγκλημα, ενώ μίλησε για κατασκευασμένες και ψεύτικες πληροφορίες και για «σόου» από πλευράς του κ.Κουρεβέλη, τονίζοντας ότι για όλα υπάρχουν απαντήσεις.

Με τον δικηγόρο της 35χρονης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο πατέρας πάντως υποστήριξε, ότι για όσα είπε, έχει στοιχεία και από ότι άφησε να εννοηθεί και ο δικηγόρος της κόρης του, Μανόλης Λαμτζίδης, το θέμα θα έχει και δικαστική συνέχεια.

Ο κ.Λαμτζίδης, μιλώντας προς το δημοτικό συμβούλιο και ανοίγοντας στην ουσία τη συζήτηση του θέματος, είπε ότι η πελάτισσα του από σύμπτωση δεν σκοτώθηκε από τον δράστη της επίθεσης. Σημείωσε ότι καταρχήν σκοπός της παρουσίας του ήταν η ευαισθητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, «προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» όπως τόνισε, ενώ επισήμανε ότι σε ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα όπως αυτό που συνέβη η επίθεση, ο δήμος έπρεπε να φροντίζει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι υπήρχαν και παλαιότερες αναφορές, τόσο από τον διευθυντή του σχολείου, όσο και από άλλους εμπλεκόμενους, για τον ελλιπή φωτισμό και για ζητήματα ασφάλειας, γεγονός που έχει άμεση σχέση και συνάφεια με την επίθεση, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε τέλος ότι η 35χρονη, μήνες μετά το περιστατικό, είναι ακόμη σε κακή ψυχολογική κατάσταση και φοβάται ακόμη και να περπατήσει μέρα – μεσημέρι.

Δείτε ένα βίντεο με την τοποθέτηση του, αλλά και την πρώτη απάντηση του Σ.Δανιηλίδη, που είπε ότι η δημοτική αστυνομία, οι σχολικοί φύλακες και γενικότερα οι υπηρεσίες των δήμων δεν εμπλέκονται στην πρόληψη ή αποτροπή τέτοιου είδους εγκλημάτων:

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα