Ένταση στη Βουλή για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ενταση επικράτησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν από την αίθουσα, απέχοντας από τη διαδικασία για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές κατήγγειλαν ως παράνομη τη διαδικασία, επειδή δεν εκφωνούνται από τους καταλόγους τα ονόματα των τριών βουλευτών του κόμματος που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Ειδικότερα, μέσα σε κλίμα έντασης πήραν

τον λόγο στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, Ευστάθιος Μπούκουρας και Ηλίας Κασιδιάρης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για άρση ασυλίας των Κασιδιάρη – Παναγιώταρου αφορά στα επεισόδια στον Μελιγαλά, της Ελένης Ζαρούλια για τη σφαίρα που βρέθηκε στην τσάντα της όταν επισκέφτηκε τον σύζυγο της στη ΓΑΔΑ και του Ευστ. Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του Δημάρχου Κορίνθου.

Αναλυτικότερα, η Ελένη Ζαρούλια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «μαφιόζικες τεχνικές» με στόχο να περάσει τα αντιλαϊκά σχέδιά της, είπε:

«Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω ποιος ο λόγος να μεταφέρω μία σφαίρα στο στόμα του λύκου. Τα δικαστήριά σας δεν με αφορούν, αλλά υπολογίζω τη θεία δίκη. Εσείς εδώ μέσα τους καταργείτε ακόμα και από κατάλογο. Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε.

Από την πλευρά του και ο Στάθης Μπούκουρας ζήτησε την άρση ασυλίας του, υποστηρίζοντας ότι έχει ο ίδιος εδώ και ενάμιση χρόνο υποβάλει μήνυση κατά του δημάρχου Κορίνθου, κατηγορώντας τον ότι στοχοποιεί και απαξιώνει βουλευτές.

Επίσης, ο βουλευτής επικαλούμενος την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια, ζήτησε να γίνει έρευνα στα οικονομικά του δήμου Κορίνθου, καθώς και σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει αιφνίδιος πλουτισμός.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε το ζήτημα της νομιμότητας της διαδικασίας, και έκανε λόγο για «παράνομη ψηφοφορία» και για «επίορκους» που αποφάσισαν να διαγράψουν από τη λίστα των βουλευτών, τρεις εκλεγμένους βουλευτές από 500.000 πολίτες, κάτι που όπως είπε, σημαίνει κατάλυση του πολιτεύματος και επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Προανήγγειλε, λοιπόν, την αποχή της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι είναι υποκριτική η αυτόματη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία ενός δικηγόρου που δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη του είπε: «Εσείς κύριε πρόεδρε, είχατε υπερασπιστεί Πακιστανούς, αλλά δεν διαγραφήκατε».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα