Ένταση στη βουλή για το θέμα της Siemens [BINTEO]

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη βουλή την ώρα που η ολομέλεια αποφάσιζε για την ένσταση συνταγματικότητας για μία προσθήκη που έγινε στο νομοσχέδιο που αφορά στις ρυθμίσεις θεμάτων για την κεφαλαιακής ενίσχυσης πιστωτικών ιδρυμάτων και αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens.

«Δεν εγέρθητι ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών από το Σύνταγμα και τον κανονισμό

της βουλής και συνεπώς απορρίπτεται η ένταση συνταγματικότητας», είπε ο Αθάνασιος Νάκος που προεδρεύει της συνεδρίασης.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν φωνές από έδρανα, καθώς οι βουλευτές, οι οποίοι σηκώθηκαν και άρα τάχθηκαν υπέρ της ένστασης διαμαρτυρήθηκαν γιατί ήταν ελάχιστοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Το επεισόδιο όμως δεν έληξε εδώ, αφού το λόγο πήρε η εισηγήτρια της βουλής Φεβρωνία Πατριανάκου στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στις ρυθμίσεις θεμάτων για την κεφαλαιακής ενίσχυσης πιστωτικών ιδρυμάτων. Η κυρία Πατριανάκου ανέβηκε στο βήμα και συνέστησε ηρεμία.

«Θα την επιβάλλουμε εμείς την ηρεμία. Το προεδρείο την επιβάλλει την ηρεμία», τη διέκοψε ο Αθανάσιος Νάκος.

«Δεν σας υποκαθιστούμε, απλά, … επειδή ετέθη η αίτηση αντισυνταγματικότητας», πρόλαβε να ψελλίσει η βουλευτής της ΝΔ, με τον κ. Νάκο να την διακόπτει για δεύτερη φορά: «Αρχίστε την ομιλία σας…»

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα