Εντολή Σαμαρά σε υπουργούς: «Κλείστε τις εκκρεμότητες με την τρόικα»

Να κλείσουν όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν φέρεται ότι ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σε τηλεφωνικές επαφές που είχε μαζί τους την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αφού ενημερώθηκε από

τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, μίλησε με τους Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τους ζήτησε να ολοκληρώσουν άμεσα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε ενημέρωση για το σημείο στο οποιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σχετικά με τα προαπαιτούμενα (εκτός από τα ζητήματα που χειρίζεται ο Γιάννης Στουρνάρας) και είπε στους υπουργούς να κλείσουν ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν.

Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θέλει να κλείσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ως προς τα απαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης του 1,1 δισ. ευρώ, καθώς δεν επιθυμεί να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό οι εκπρόσωποι των δανειστών και να κωλυσιεργούν στις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Η τρόικα θα επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα, μετά το Eurogroup της Πέμπτης, για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα