Επιτέθηκαν σε 4 αδελφές με οξύ!

Τέσσερις αδελφές ηλικίας από 19 ως 24 ετών δέχτηκαν επίθεση με οξύ από δύο άντρες στην βόρεια Ινδία και η μια από αυτές νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο βράδυ χθες Τρίτη στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί την ώρα που οι νεαρές γυναίκες, οι τρεις από αυτές είναι μαθήτριες, επέστρεφαν σπίτι τους μετά το σχολείο.

«Τα θύματα περπατούσαν μαζί όταν δύο άντρες με μοτοσικλέτα τούς απηύθυναν άσεμνα σχόλια και αυτός που καθόταν πίσω τους πέταξε το οξύ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Αμπντούλ

Χαμέντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μικρότερη από τις αδελφές υπέστη σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται στο Νέο Δελχί.

Μέχρι τώρα τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί και η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η θέση της γυναίκας στην Ινδία και οι συχνές επιθέσεις εναντίον γυναικών έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο, ειδικά μετά τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο νεαρής φοιτήτριας στον περασμένο Δεκέμβριο.

Η οργή της κοινής γνώμης ανάγκασε το ινδικό κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο για αυστηρότερες ποινές στους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων. Ειδικά για τους δράστες ομαδικών βιασμών η ποινή είναι πλέον 20ετής κάθειρξη.

Όμως οι βουλευτές καταψήφισαν πρόταση νόμου για την καταδίκη σε ισόβια των δραστών επιθέσεων με οξέα.

Στους δράστες αυτών των επιθέσεων επιβάλλονται ποινές κάθειρξης από 8 ως 12 χρόνια, αναλόγως με τα τραύματα των θυμάτων, όμως οι καταδικασθέντες μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

Οργανώσεις ζητούν από την ινδική κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στην πώληση οξέος, γνωστού με το όνομα «Tezaab», που χρησιμοποιείται κυρίως για τον καθαρισμό σκουριασμένων εργαλείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα