Έρχεται το Mokka το πρώτο μικρομεσαίο SUV της Opel

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «αποστολή» γιατί το βράδυ όταν η θερμοκρασία πέφτει στους 4 βαθμούς και η υγρασία σού τρυπάει τα κόκαλα, μέσα σ ένα απέραντο (όχι γαλάζιο) αλλά σκοτάδι, μάλλον για πολεμική αποστολή θυμίζει.Οι Γερμανοί την περιοχή St. Peter-Ording, στην Nordfriesland, περίπου μιάμιση ώρα έξω από το Αμβούργο, την αγαπούν πολύ. Γιατί όταν η θάλασσα υποχωρεί τότε μετατρέπεται όλη η περιοχή σ ένα ατέλειωτο πάρκο. Ένα πάρκο με άμμο που άλλοτε παρατιέται και άλλοτε βουλιάζει.

Του Πέρη Χαλάτση ( [email protected])

Αποστολή στη Βαλτική

Εκεί κάνουν τις ερημικές

βόλτες τους η βγάζουν τα σκυλιά τους περίπατο. Φαντασθείτε ότι φώτα δεν υπάρχουν. Λογικό αφού για κάποιους μήνες είναι θάλασσα. Το μόνο φώς είναι το φώς του σκοτεινού και σκεπασμένου από σύννεφα ουρανού. Το απόλυτο σκοτάδι σε κυριεύει .
Σ αυτήν την όμορφη περιοχή που τόσο αγαπούν οι Γερμανοί, έγινε από την Opel η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του πρώτου τους μικρομεσαίου αυτοκινήτου SUV.

Όμορφο και στιλάτο το Mokka διασχίζει την παραλία της Βαλτικής όταν η θάλασσα υποχωρεί

To Mokka το οδηγήσαμε σε όλα τα είδη οδοστρώματος εκτός από… στεγνό και χιόνι. Αν η παρουσίαση γινόταν τον επόμενο μήνα ίσως είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε και στο χιόνι. Τις ημέρες που εμείς βρεθήκαμε στο Αμβούργο όλο έβρεχε η ψιλόβρεχε. Και αν δεν έβρεχε είχε τόσο υγρασία πού νόμιζες ότι βρέχει.
Για στεγνό οδόστρωμα δεν θα σας πούμε τίποτα. Τουλάχιστον προς το παρόν γιατί αναμένεται σε λίγες ημέρες η παρουσίαση του Mokka επί ελληνικού εδάφους.
Το Mokka , είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Opel στην μικρομεσαία κατηγορία των SUV. Και γι αυτό έδωσαν σημασία στη λεπτομέρεια. Από την αρχική του σχεδίαση μέχρι και στο χρώμα στο εσωτερικό.

Προσεγμένο το εσωτερικό του με εργονομικά όργανα πάνω στο τιμόνι
Είναι ιδανικό γιατί πληροί –εκτός από τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου- όλες τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Κινείται με άνεση στην πόλη και στο βουνό.
Οι πρώτες έρευνες των Γερμανών έδειξαν ότι το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να απευθυνθεί σε πελάτες μέσης ηλικίας πού έχουν όμως έντονους ρυθμούς ζωής με πολλά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες. Διαφωνούμε με τους Γερμανούς γιατί άνετα ένας νεαρός οδηγός που θέλει κινητήρα με πετρέλαιο και 4Χ4 θα μπορούσε να αγόραζε και να αγαπούσε το Mokka.
Ας δούμε όμως τι κινητήρες μπορεί να φορέσει το Mokka. Σε πρώτη φάση οι επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης και προώθησης του νέου SUV χρησιμοποιούν δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζονται με μηχανικά κιβώτια που είναι εφοδιασμένα με σύστημα οικονομίας καυσίμου Opel Start/Stop.
Ο ατμοσφαιρικός 1.6 cc κινητήρας με βενζίνη αποδίδει 85 kW/115 hp με ροπή 155 Nm που καταναλώνει 6,5 lit. καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει 153 g/km CO2 .
Ο 1.4 cc Turbo κινητήρας αποδίδει 103 kW/140 hp με ροπή 200 Nm. Προς το παρόν κυκλοφορεί με μηχανικό κιβώτιο αλλά όπως είπαν αργότερα θα βγει και μια ακόμη έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Το μηχανικό 6τάχυ

Keywords
Τυχαία Θέματα