Έρευνα του Reuters για τα ελληνικά ΜΜΕ

Εκτενές δημοσίευμα για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δημοσίευσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο επιτίθεται με δριμύτητα στους μεγαλοεκδότες, κατηγορώντας τους ουσιαστικά για την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Μεταξύ άλλων το εκτενές άρθρο έχει δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου του ΣΚΑΪ που σημειώνει ότι κάποια μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα

« είναι στην ουσία γραφεία τύπου επιχειρηματικών ομίλων». Προσθέτει πως «έχει αναπτυχθεί μια εντελώς άρρωστη κατάσταση. Σκοπός των μέσων ενημέρωσης έχει γίνει σε σημαντικό βαθμό η εξυπηρέτηση ειδικών αποστολών για τους ιδιοκτήτες τους».

Ειδική αναφορά γίνεται στην περίπτωση του Μega και στις οικογένειες των κυρίων Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη που εμπλέκονται ιδιοκτησιακά στο κανάλι, ενώ φιλοξενούνται ακόμη και δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου ο οποίος είπε:«Οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα περιμένουν να πάρουν χρήματα από το κράτος. Η Ελλάδα είναι επισήμως καπιταλιστική χώρα, αλλά στην πραγματικότητα σοσιαλιστική».

Ο Γιώργος Μπόμπολας απαντώντας με επιστολή του σε ερωτηματολόγιο που του απέστειλε το Reuters (όπως και στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης) δήλωσε: «Δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι ιδιοκτησία εταιρειών στις οποίες συμμετέχω για την προώθηση συμφερόντων της εταιρείας Ellaktor S.A…. Η εφημερίδα Έθνος δεν έχει κάνει ποτέ χρήση της επιρροής της ούτε έχει ζητήσει ποτέ χάρες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προς όφελος της Ellaktor S.A.»

Στο πλαίσιο της αναφοράς στο Mega, το άρθρο αναφέρεται και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που εμπλέκεται μετοχικά στο κανάλι. Εκπρόσωπος τύπου της οικογενείας με email δηλώνει στο Reuters: «Οι περισσότερες επιχειρήσεις μας εδρεύουν στο εξωτερικό, ή έχουν διεθνή έκθεση. Η παραγωγή και οι πωλήσεις του διυλιστηρίου Motor Oil Hellas, της μεγαλύτερης επένδυσής μας στην Ελλάδα, απορροφώνται κατά 70% από εξαγωγές. Καμία από τις επιχειρήσεις μας δεν εξαρτάται από το δημόσιο ή την κυβέρνηση».

O Σταύρος Ψυχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Reuters για τις μετοχές του στα μέσα ενημέρωσης ή γενικότερα για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του πρακτορείου.

πηγή:iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα