Ετοιμες να μετακομίσουν στην Αραβία χιλιάδες Ελληνίδες!

Η 25χρονη Ελενα, άνεργη βρεφονηπιοκόμος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα κυνηγούσε τη δουλειά της αεροσυνοδού ούτε ότι η επαγγελματική αποκατάσταση θα απαιτούσε… ξενιτεμό.

Κι όμως, έκανε τα «χαρτιά» της για τη θέση «πληρώματος καμπίνας» της αεροπορικής Emirates, με έδρα το Ντουμπάι. Το ίδιο και ο νεαρός Ηλίας από τη Θεσσαλονίκη, εξειδικευμένος

μηχανικός ποντοπόρων πλοίων, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει τους ωκεανούς για μια καριέρα στα «σύννεφα» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Η 36χρονη Φώφη, πρώην τραπεζική υπάλληλος και μητέρα δύο παιδιών, φρέσκαρε τα αγγλικά της κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα, και είναι έτοιμη για τη συνέντευξη, σε λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, οπότε εκπρόσωποι της Emirates διοργανώνουν «ημέρα καριέρας» (open day) στην Αθήνα, προς αναζήτηση 3.800 αεροσυνοδών, ανδρών και γυναικών. Το ραντεβού είναι στις εννέα το πρωί, στο ξενοδοχείο «Grand Bretagne», ενώ αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Ιανουαρίου 2013, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ο τόπος διεξαγωγής.

Στις επερχόμενες εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρωθούν εκατοντάδες νέοι, καθώς περίπου προ εξαμήνου είχε γίνει το ίδιο με τη συμμετοχή πάνω από 400 ενδιαφερομένων. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους «αιχμαλώτους» της ανεργίας στην Ελλάδα και, γενικώς, στον ευρωπαϊκό Νότο, που αποφάσισαν να «κορνιζάρουν» πτυχία, μάστερ και προϋπηρεσία και να «πετάξουν» προς Μέση Ανατολή. Το Ντουμπάι και το Αμπου Ντάμπι των ΗΑΕ, άλλωστε, υπόσχονται υψηλούς μισθούς, φτηνά είδη πρώτης ανάγκης και, συχνά, διασφάλιση στέγης και διατροφής, από τους εργοδότες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με Ελληνα αεροσυνοδό της Emirates, ο (πρώτος) μηνιαίος μισθός κυμαίνεται από 1.600 ευρώ ως 1.970 ευρώ, περιλαμβάνοντας 70-100 ώρες πτήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και μόνο η είδηση ότι εκπρόσωποι της Emirates έρχονται και στη χώρα μας, με ανοιχτές 3.800 θέσεις εργασίας, έβαλε «φωτιά» στα social media, στα σχετικά γκρουπ στο facebook και σε ιστοσελίδες, όπως η emiratesgroupcareers.com (για επίσημη δήλωση συμμετοχής στις προγραμματισμένες «ημέρες καριέρας»), η emirateslife.gr (blog ενός νεαρού αεροσυνοδού, με πληροφορίες για τη δουλειά και τη ζωή στο Ντουμπάι) και η emiratesgreeks.com μιας ομάδας Ελλήνων οι οποίοι ζουν στα ΗΑΕ.

«Σας περιμένω όλους να γίνετε μέρος της μελλοντικής επιτυχίας μας, αφού η εταιρία μας μεγαλώνει και επεκτείνεται παγκοσμίως» είναι το μήνυμα του προέδρου του ομίλου Emirates, σεΐχη Αχμεντ Μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ, που στέλνει τους εκπροσώπους του και σε άλλες πόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Μπέρμιγχαμ, Σάο Πάολο, Αμβούργο, Ρώμη, Μελβούρνη, Γλασκόβη κ.ά.), τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Η εταιρία (που, σημειωτέον, κατέχει το Α380, το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, με… σπα στο εσωτερικό του κ.λπ.) υπόσχεται καλές απολαβές και προνόμια από την πρώτη κιόλας ημέρα, ζητώντας βασικά προσόντα από τους υποψηφίους για «πλήρωμα καμπίνας». Οι απαιτήσεις συνοψίζονται στα εξής: Ελάχιστη ηλικία 21 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα