Έξαλλος ο Μηταράκης με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία»- Τι λέει για το ταξίδι στο Δουβλίνο

Απαντώντας σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε:

Με έκπληξη διάβασα τη «μεγάλη αποκάλυψη» για την αποστολή στο Δουβλίνο στο Κυριακάτικο φύλλο σας. Φυσικά δεν είναι ασυνήθιστο να δέχομαι προσωπικές επιθέσεις από την εφημερίδα σας, από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πολιτική. Επειδή, όμως, αναφέρεστε σε υπηρεσιακή αποστολή, επιβάλλεται να σας απαντήσω.

Πρώτον, δεν είναι ταξίδι στο Δουβλίνο, αλλά υπηρεσιακή μετακίνηση, προκειμένου να εκπροσωπήσω τη χώρα στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων για θέματα Εξωτερικού Εμπορίου. Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και τις Διεθνείς Εμπορικές Συμφωνίες της Ε.Ε. Με άλλα λόγια, θέματα που σχετίζονται άμεσα με Ελληνικά συμφέροντα και ειδικότερα με την προστασία των Ελληνικών Προϊόντων, ιδιαίτερα δε εκείνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Δεύτερον, το ποσό των Ευρώ 2,950 δεν είναι για «δυο διανυκτερεύσεις του Μηταράκη στο Δουβλίνο», αλλά καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και το σύνολο των εξόδων για εμένα και για τον συνεργάτη μου.

Τρίτον, η αποστολή θα αποτελείται μόνο από 2 άτομα: εμένα και ένα ειδικό συνεργάτη για θέματα Ε.Ε. Ούτε γραμματείς, ούτε άλλους συμβούλους, ούτε συνοδούς αστυνομικούς κτλ.

Τέταρτον, το ποσό είναι δέσμευση, όχι τελική πληρωμή. Που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και μικρότερο, σίγουρα όμως, όχι μεγαλύτερο.

Ο λαϊκισμός, σε εποχή βαθιάς κρίσης, δεν προσφέρει υπηρεσία στον τόπο. Πολύ περισσότερο όταν στηρίζεται σε διαστρέβλωση της αλήθειας. Λυπάμαι που αποστέλλω μέσω ΑΠΕ αυτή την επιστολή, αλλά παλαιότερη επιστολή μου δεν την είχατε δημοσιεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα