Έξι συλλήψεις για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού

Οι συλληφθέντες χθες το πρωί σε πτέρυγα των φυλακών Δομοκού, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και ξύλινο ρόπαλο, τραυμάτισαν δύο συγκρατούμενούς τους, εκ των οποίων τον έναν θανάσιμα.

(Διαβάστε εδώ)

Συνελήφθησαν έξι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 27-35 χρόνων, κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία ομοεθνούς τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαραρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής

βλάβης και της παράβασης – κατά περίπτωση – της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10:20΄ χθες το πρωί, σε πτέρυγα των φυλακών, όπου οι έξι δράστες, χρησιμοποιώντας κάποιοι από αυτούς αυτοσχέδια μαχαίρια και ξύλινο ρόπαλο, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αρχικά τον 30χρονο, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου.

Από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα κελιά των κρατουμένων της πτέρυγας, όπου βρέθηκαν πλήθος από αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά και ρόπαλα, τα οποία κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου αφού του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα, οδηγήθηκε χθες αργά το βράδυ και πάλι στις Φυλακές.

Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του 33χρονου.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα