Εξώδικο έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εναντίον του ΕΟΠΥΥ

Εξώδικη δήλωση κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ) εναντίον του ΕΟΠΥΥ για παράνομη και αντισυμβατική ενέργεια στην οποία προέβη μονομερώς ο Οργανισμός σε βάρος των Φαρμακείων και της Νομοθεσίας.

Μάλιστα συζητάται στον ΦΣΑ και η διεύρυνση των νομικών ενεργείων σε βάρος του Οργανισμού και των μελών του ΔΣ του με όλα τα επιπλέον διαθέσιμα ένδικα μέσα.

Διαβάστε ολόκληρη την Εξώδικη

Διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ

Του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μυλλέρου αρ. 1 και Αγησιλάου και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Κωνσταντίνο Λουράντο

ΠΡΟΣ

1./ Τη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας, Δνση Φαρμάκου, Τμήμα Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Ελέγχων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κηφισίας αρ. 39, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

2./ Το ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, νόμιμο εκπρόσωπο και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω νομικού προσώπου και κάτοικο ως άνω

κοινοποιούμενη και:

1./ Στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εδρεύει στην Αθήνα και επί της οδού Αριστοτέλους αρ.17 και

2./ Στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που εδρεύει στην Αθήνα και ειδικότερα επί της οδού Δραγατσανίου αρ.8

3./ Στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, που εδρεύει στην Αθήνα και ειδικότερα επί της Λεωφ. Συγγρού αρ.101

Όπως καλώς γνωρίζετε μεταξύ των σκοπών του νομικού πρόσωπου δημοσίου δικαίου του Συλλόγου μας συγκαταλέγεται και «…η προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων των φαρμακοποιών» (ν. 3601/1928).

Στο πλαίσια αυτό, ο Σύλλογός μας προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει τα σύννομα συμφέροντα των φαρμακοποιών-μελών μας, αποσκοπώντας στην άμεσα συνυφασμένη με αυτά διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της Δημόσιας Υγείας, στην οποία αναμφίβολα περιλαμβάνεται και η απρόσκοπτη πρόσβαση του Έλληνα ασθενούς στο φάρμακό του.

Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε μεταξύ των νόμιμων συλλογικών δράσεων που δύναται ο Σύλλογος μας να μετέρχεται, προκειμένου να ικανοποιήσει τον ως άνω ιδρυτικό σκοπό του συγκαταλέγεται και η αναστολή της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών.

Ειδικώτερα, στο άρθρο 13 παρ. 11 του Ν.Δ. 96/1973 προβλέπεται ότι: «η καθυστέρηση εξόφλησης από το φορέα λογαριασμών φαρμακείων παρέχει το δικαίωμα στον τοπικό φαρμακευτικό Σύλλογο να αποφασίζει τη διακοπή από τους φαρμακοποιούς μέλη της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών ασφαλισμένων του φορέα μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς οφειλές.»

Ο Οργανισμός σας, κατόπιν της με αριθ. 563/συν.53/28.08.2012 απόφασης του ΔΣ του, καίτοι τελών εν αδίκω, – παραβιάζοντας όχι μόνο την εκ του νόμου, αλλά και την εκ της από 01.11.2011 συμβάσεως υποχρέωση τακτής και εμπρόθεσμης καταβολής των οφειλομένων στα μέλη μας -, προέβη κατά τρόπο όλως πραξικοπηματικό στην έκδοση και δημοσί

Keywords
Τυχαία Θέματα