Εξοφλούν παλιά χρέη και αφήνουν απλήρωτους τους φόρους τους

Στο ύψος-ρεκόρ των 62 δισ. ευρώ «εκτοξεύτηκαν», στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,8 δισ. ευρώ από την αρχή του χρόνου

Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου 2012, τα ληξιπρόθεσμα χρέη, φυσικών και νομικών προσώπων διαμορφώθηκαν στα 56,1 δισ. ευρώ ενώ στις 30 Σεπτεβρίου έφτασαν στα 61,9 δις ευρώ. Από το χρέος αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει μόνο τα 1,15 δισ ευρώ!

Στο στόχαστρο της εφορίας βρίσκονται 2.594.366 φυσικά

πρόσωπα (μισθωτοί συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες) με ληξιπρόθεσμες οφειλές 22,6 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει οτι ο κάθε οφειλέτης χρωστά, στην εφορία, κατά μέσο όρο, 8.713 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το υπουργείο Οικονομικών επειδή βλέπει να δημιουργείται μια νέα γενιά χρεών και φόρων του 2013.

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, από τα χρέη των 61,9 δισ ευρω, τα 22 δισ. ευρώ είναι οφειλές από πρόστιμα τα οποία έχουν καταλογιστεί για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, για αποφυγή καταβολής φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τα περισσότερα από τα πρόστιμα αυτά δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ από τους φορολογούμενους, καθώς είναι δυσθεώρητα και εξοντωτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα