Φωτογραφίες- ντοκουμέντο: Η μάχη των αστυνομικών με τους βομβιστές της Βοστόνης

Καρέ- καρέ κατέγραψε ένας κάτοικος του Γουότερτάουν την ανταλλαγή πυροβολισμών των βομβιστών της Βοστόνης με τους αστυνομικούς.

Ο Andrew Kitzenberg είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στο σπίτι του η μάχη ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 26χρονος Τάμερλαν. Έβγαλε τις φωτογραφίες και της «ανέβασε» στο blog του.

Δείχνουν ξεκάθαρα τους αδερφούς Τσαρνάεφ να καλύπτονται πίσω από το μαύρο Mercedes

SUV και να ανοίγουν πυρ κατά των αστυνομικών που τους καταδίωξαν, μετά τη δολοφονία αστυνομικού του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Οι δυο δράστες, υπό την απειλή όπλου, πήραν το αυτοκίνητο και για μισή ώρα κράτησαν όμηρο τον οδηγό του. Όπως ο ίδιος κατέθεσε, ο Τάμερλαν χτύπησε το τζαμί του συνοδηγού. Ο ανυποψίαστος οδηγός άνοιξε και τότε ο 26χρονος του έβαλε το όπλο στο κεφάλι και τον ρώτησε: «άκουσες για την επίθεση στο Μαραθώνιο; Εγώ την έκανα».

Οι Τσαρνάεφ άφησαν τον οδηγό μισή ώρα μετά, χωρίς να τον πειράξουν.

Αργότερα ενεπλάκησαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών. Τα δυο αδέρφια φαίνονται στις φωτογραφίες να τρέχουν σε ένα πράσινο σεντάν, όπου φαίνεται να είχαν πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έναν από αυτούς, τον πυροδότησαν, γεμίζοντας το δρόμο καπνό.

Τότε, ο Τάμερλαν άρχισε να περπατά –χωρίς να έχει σταματήσει να πυροβολεί- προς τους αστυνομικούς. Λίγα λεπτά μετά, έπεσε στο δρόμο. Ο αυτόπτης μάρτυρας δε μπόρεσε να διακρίνει αν τον συνέλαβε η αστυνομία ή έπεσε νεκρός.

Την ίδια στιγμή, ο Τζοχάρ μπήκε στο πράσινο αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει προς το μέρος των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά του να διαφύγει, «πάτησε» τον αδερφό του. Διαφεύγοντας, ο 19χρονος δεν πτοήθηκε από το φραγμό που είχαν στήσει δυο περιπολικά. Πήρε παραμάζωμα τις ανοιχτές πόρτες και εξαφανίστηκε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: getonhand.com / Andrew Kitzenberg

Πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα