Φρούριο έγινε η βίλα Αμαλία – Την «έχτισαν» με τούβλα και συρματοπλέγματα [Εικόνες]

Εργάτες του Δήμου Αθηναίων επιστράτευσαν τούβλα, συρματοπλέγματα και δοκάρια για να χτίσουν το ιστορικό κτίριο που βρισκόταν επί 22 χρόνια υπό κατάληψη.

Η διάσημη και πολύπαθη βίλα Αμαλία, το ιστορικό δηλαδή κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν θυμίζει πλέον φρούριο. Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη της βίλας έληξε μετά από 22 χρόνια με μια αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, στις 20 Δεκεμβρίου

2012. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από όσα είχε βρει μέσα στο κτίριο η αστυνομία.

Αντιεξουσιαστές είχαν ανακαταλάβει για λίγες ώρες τη βίλα με αποτέλεσμα να γίνει νέα επέμβαση της αστυνομίας στις 9 Ιανουαρίου 2013. Προκειμένου να μην υπάρξουν νέες προσπάθειες ανακατάληψης του κτιρίου από αντιεξουσιαστές, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων εκαναν εργασίες τις τελευταίες ημέρες και κυριολεκτικά «έχτισαν» όλες τις πιθανές εισόδους της βίλας Αμαλία.

Η βίλα Αμαλία ήταν το κτίριο στο οποίο στεγάστηκε το θρυλικό 2ο Γυμνάσιο Αρρένων στο οποίο φοίτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος και πολλοί ακόμη σπουδαίοι Έλληνες.

πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα