Φυγάς σε… resort spa

Την ώρα που η Κριμαία αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής και το ουκρανικό κοινοβούλιο κατέληξε σε κυβέρνηση εθνική ενότητας , ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς -μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ότι εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της Ουκρανίας- με μια δεύτερη δήλωση έρχεται να «ταράξει τα νερά».

Συμφώνα με δημοσίευμα του Interfax ο Γιανουκόβιτς θα δώσει αύριο συνέντευξη τύπου από την πόλη Ροστόφ στις 15.00 το μεσημέρι

ώρα Ελλάδος, όπου θα μιλήσει για όλους και για όλα.

Ειδικότερα, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διατηρήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα μια πολιτική στραμμένη προς το Κρεμλίνο, καθώς και για την επίμαχη απόφασή του να ματαιώσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ στα τέλη του Νοεμβρίου.

Πολυτελές αρχηγείο σε… spa!

Την ίδια στιγμη, δημοσιεύματα του RBC και της ρωσικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Rossiyskaya Gazeta αναφέρουν πως ο Γιανουκόβιτς έχει μετατρέψει γνωστό resort, το οποίο φέρεται να επισκέπτεται συχνά ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σε αρχηγείο του.

Από αυτό το σημείο έστειλε το μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας του μέσω του οποίου ξεκαθάρισε πως παραμένει «νόμιμος πρόεδρος του ουκρανικού κράτους».

Πρόκειται για το Σανατόριο της Μπαρβίκχα, ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο έξω από τη Μόσχα στην περιοχή Οντιντσόβσκι, όπου βρίσκουν θαλπωρή πολλοί Ρώσοι πολιτικοί. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε κεντρικά σημεία των εγκαταστάσεων για την αποφυγή τυχόν απειλητικών ενεργειών σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του Γιανουκόβιτς.

Ο ίδιος εξάλλου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να εγγυηθούν για «την προσωπική μου ασφάλεια από τις πράξεις των εξτρεμιστών».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ πάντως δεν είναι γνωστή η ακριβής τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πάντα τα εν λόγω δημοσιεύματα ο έκπτωτος Ουκρανός πρόεδρος πέταξε στη Μόσχα τη νύχτα της Τρίτης και αργότερα μεταφέρθηκε στο Radisson Royal Hotel Ukraine, που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας.

Βέβαια, ο Γιανουκόβιτς ενδέχεται να επέλεξε το Σανατόριο της Μπαρβίκχα, το οποίο είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό κέντρο έξω από τη Μόσχα στην περιοχή Οντιντσόβσκι.

Ιστορία του Σανατόριου

Το Σανατόριο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μπόρις Ιοφάν το 1935, κατασκευάστηκε ως κλινική για τους επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης που αντιμετώπιζαν προβλήματα δυσπεψίας και διαταραχές μεταβολισμού.

Μάλιστα, ανάμεσα στους επιφανείς επισκέπτες του είναι και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν, το ηγετικό στέλεχος του κομουνιστικού κόμματος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Δημητρώφ, ο συγγραφέας Αλεξάντρ Σερμπάκοφ, ο οποίος παρέμεινε στο Σανατόριο λόγω καρδιακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Σήμερα, το Σανατόριο ανήκει στη Διεύθυνση Υποθέσεων Πρόεδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και παρέχει, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του, «πολυτελή διαμονή και υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, ενώ στον χώρο συμπεριλαμβάνεται και λίμνη όπου μπορεί κανείς να ψαρέψει και να κολυμπήσει το καλοκαίρι».

Spa με όλες τις ανέσεις

Στις φωτογραφίες που είναι προσβάσιμες στους επισκέπτες της επίσημης ιστοσελίδας του ιατρικού κέντρου, μπορεί κανείς να δει τους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους δεσπόζει το ξύλο που δίνει μία αίσθηση ζεστασιάς.

Επιπλέον, κυριαρχούν οι δερμάτινοι καναπέδες που προσκαλούν τον καλεσμένο να βυθιστεί και να χαλαρώσει, οι βαριές πορφυρές κουρτίνες που προσφέρουν μία νότα μεγαλοπρέπειας στο σαλόνι, αλλά και τα… σύγχρονα συστήματα ήχου από όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει ακούγοντας μουσική των Ρώσων στιχουργών.

Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να ταξιδέψει στην περιοχή Οντιντσόβσκι, μπορεί να περιπλανηθεί στο ιατρικό τμήμα, όπου μπορεί να δει τι είδους περιποιήσεις παρέχει το σανατόριο, με το συμπαθέστατο προσωπικό να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ευεξία του ασθενούς.

Από το πακέτο δεν θα μπορούσε να λείψει η πλούσια διατροφή, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Επομένως, σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό, το μενού περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, όσπρια, τοπικά εδέσματα για την ικανοποίηση και του ουρανίσκου.

Όπως είναι αναμενόμενο, τα γεύματα μπορεί κανείς να τα απολαύσει στην ευρύχωρη τραπεζαρία με τους επιβλητικούς πολυελαίους που δεσπόζουν στον χώρο δίνοντας και πάλι μία αίσθηση πολυτέλειας.

Πηγή:zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα