Γιώργος Μάλλιαρης: Ο αγωνιστής των ελληνικών συµφερόντων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Μάλλιαρης µέλος του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και στέλεχος της Ευρωπαϊκής επιτροπής θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή µε το κίνηµα του Γιώργου Χατζηµαρκάκη «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες». Ο κ. Μάλλιαρης, ο οποίος είναι πτυχιούχος τού Χηµικού τµήµατος του Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος µεταπτυχιακών τίτλων στην Τεχνολογία Τροφίµων και διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (Kings College) και οικονοµικών

από το Πανεπιστήµιο του Ρέντινγκ του Ενωµένου Βασιλείου, εργάστηκε επί σειρά ετών στην βιοµηχανία τροφίµων σε πέντε χώρες. Είναι γνωστός στον χώρο της Γαστρονοµίας και των ελληνικών προϊόντων δίνοντας µάχη εδώ και χρόνια για την εδραίωση των ελληνικών προϊόντων στις Διεθνείς Αγορές. Θεωρείται ένας από τους βασικότερους συντελεστές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων και κυρίως των παραδοσιακών. Η προσφορά του στη χώρα έχει επισφραγιστεί από την εγγραφή της «φέτας» ως προϊόν ονοµασίας προέλευσης αφού αποτέλεσε τον εισηγητή της εγγραφής της. Με τις γνώσεις του και την µεγάλη εµπειρία του στα θέµατα αυτά στις διεθνείς αγορές έχει δώσει µία άλλη διάσταση στην προώθηση αλλά και στην αναγνώριση της ελληνικής γαστρονοµικής κουλτούρας. Είναι από τους λίγους που συνέδεσαν την γαστρονοµία µε τον ελληνικό πολιτισµό και ανοιχτά πλέον ο γαστρονοµικός µας πολιτισµός αποτελεί πρώτο θέµα σε κάθε παρουσίαση του ελληνισµού.

Ωστόσο η προσφορά του δεν περιορίζεται µόνο σε αυτό. Είναι ο πρώτος που παρουσίασε την ολική διαχείριση της διατροφής που περιλαµβάνει κάθε τι που αφορά την διαδικασία της διατροφής µας ως µέρος της οικιακής οικονοµίας. Η νέα αυτή διάσταση δίνει νέες προεκτάσεις στην παρουσίαση των Ελληνικών προϊόντων και στην δηµιουργία νέων δεδοµένων για τον αγροτικό τοµέα στην χώρα µας αλλά και στις επιστήµες της οικιακής οικονοµίας και των τροφίµων. Ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηµιούργησε το ευρωπαϊκό πρόγραµµα επιθεώρησης της υγιεινής του λιανεµπορίου τροφίµων για πρώτη φορά το 1999. Είναι από τους νεότερους και ποιο γνωστούς Έλληνες συνδικαλιστές στα ευρωπαϊκά όργανα και ενεργός σε όλα τα θέµατα που αφορούν το προσωπικό των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Διεθνή Οργανισµό Εµπορίου σε διάφορα θέµατα και είναι συντάκτης πολλών ευρωπαϊκών νοµοθετικών προτάσεων.

Ωστόσο ο Γιώργος Μάλλιαρης υπογράµµισε ότι η ανεργία αποτελεί πρωταρχικό και κύριο θέµα του κινήµατος και πρέπει να σταθούµε όλοι δίπλα στους νέους ανέργους, και τις οικογένειες µε ανέργους και να παρθούν σηµαντικά µέτρα άµµεσα για την αντιµετώπιση της ανεργίας. Είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Μάλλιαρης διαθέτει τις γνώσεις και την δυναµικότητα για πρωτοβουλίες που θα κτυπήσουν την ανεργία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τόπος και χρόνος γέννησης

Ο Γιώργος Μάλλιαρης γεννήθηκε στην Λάρισα στις 28 Μαΐου 1964.

Σπουδές

Είναι πτυχιούχος τού Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Τεχνολογία Τροφίμων και διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College) και οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ του Ενωμένου Βασιλείου.

Είναι πιστοποιημένος ορκωτός ελεγκτής από τον Οργανισμό διεθνών προδιαγραφών (ISO).

Έχει παρακολουθήσει τα εξειδικευμένα σεμινάρια του Κολλεγίου της Ευρώπης στην Μπρουζ του Βελγίου πάνω στην Ευρωπαϊκή πολιτική σε όλους τους τομείς.

Επαγγελματική δραστηριότητα:

Εργάζεται από το 1999 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους τομείς της υγείας, προστασίας καταναλωτή και της γεωργίας.

Εργάζεται ως υπεύθυνος προγραμμάτων που καλύπτουν τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες για την προώθηση των Ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων και για τη λειτουργική οργάνωση του τομέα στις διαδικασίες. Είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα σχετικά με την επικοινωνία και πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού για τα αγροτικά προϊόντα στις παραπάνω χώρες.

Διαχειρίστηκε τον φάκελο της εγγραφής της ονομασίας «φέτα» ως ονομασία προέλευσης με επιτυχία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα ήταν διαχειριστής όλων των αιτήσεων εγγραφής ονομασιών προέλευσης για την Ελλάδα.

Υποστήριξε πλήθος νομοθετικών προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο,

Εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου για τις προδιαγραφές εμπορίου,

Έχει συμμετάσχει σε φόρουμ ενημέρωσης για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Δημιούργησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιθεώρησης υγιεινής για το Ευρωπαϊκό λιανεμπόριο τροφίμων.

Μέχρι το 1999 διατέλεσε στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο στους τομείς των πωλήσεων ποιότητας, μάρκετινγκ, επιχειρησιακή ανάπτυξη και στρατηγική καθώς και ξενοδοχειακά.

Παράλληλα διατέλεσε σύμβουλος επιχειρήσεων σε μια σειρά από επιχειρήσεις μέχρι το 1999.

Συμπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις από το 1990 έως το 1992.

Πολιτικές -κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών επί σειρά ετών και είναι τρέχων μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι πρόεδρος της ομάδας δράσης ‘’Ένωση Φίλων του Κέντρου της Αθήνας’’ που έχει ως σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της πρωτεύουσας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην Αθήνα.

Διατέλεσε γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας φοιτητών του Παν/μίου του Ρέντινγκ το 1988.

Είναι πρόεδρος του Συνδικάτου «Αction αnd Defence» και διετέλεσε πολιτικός γραμματέας του Συνδικάτου επί σειρά ετών,

Μέλος της κεντρικής επιτροπής προαγωγών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κατηγορίες υπάλληλων C και D επί σειρά ετών και τρέχων μέλος των ομάδων εργασίας για τις προαγωγές του προσωπικού σε πολλές Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διατέλεσε μέλος διαφόρων επιτροπών για την επιλογή προσωπικού ιδίως με την ένταξη των τελευταίων 10 νέων χώρων.

Συντάκτης μιας μεγάλης σειράς νομοθετικών προτάσεων που έχουν εγκριθεί και ψηφιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρωπαικής Ένωσης.

Συγγραφικό έργο

Έχει συμμετάσχει στην μελέτη του Τεχνικού επιμελητηρίου για την ποιότητα του περιβάλλοντος σε εσωτερικούς χώρους χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Είναι συγγραφέας ενός Βιβλίου για την ποιότητα και επεξεργασία της πατάτας.

Έχουν γραφτεί πλήθος άρθρων από τις παρουσιάσεις του για τα αγροτικά προϊόντα, την Ελληνική Γαστρονομία και την ποιότητά τους στον Ελληνικό και Διεθνή τύπο.

Ξένες γλώσσες

Είναι γνώστης των γλωσσών; Γαλλικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά και Ισπανικά.

Οικογενειακή κατάσταση

Είναι παντρεμένος με την Έλενα Πουλούλη και έχουν δύο παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα