Γράφει η Αγγελική Ρίζου: Με την Παναγιά στην Ιερά Οδό

“Τη Υπερμάχω στρατηγό τα νικητήρια» και “Ζήτω ο Χριστός, Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Δημοκρατία» Έτσι έληξε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η πολιορκία του Θεάτρου Χυτήριο. Σουρεαλιστικό; Δυστυχώς όχι. Άκρως πραγματικό και τρομακτικό.

«Τη Υπερμάχω στρατηγό έψαλλαν και οι εντός των τειχών της Βασιλεύουσας αλλά στους βυζαντινούς δεν έκανε τη χάρη. Αντίθετα οι «χριστιανοί» που με σθένος υπερασπίστηκαν το όνομα του Πατέρα τους και πολιόρκησαν για 6 ώρες το Θέατρο

Χυτήριο, για να μην γίνει η παράσταση «Corpus Christi”, πήγαν για ύπνο δικαιωμένοι. Τα σύνορα της νέας θεοκρατικής ζώνης του Αθηναϊκού Κράτους ορίστηκαν στην Ιερά Οδό. Συμβολικό; Μπορεί, για όσους ψάχνουν βολικούς συμβολισμούς.

5 κλούβες κάθετα στο δρόμο, κορδέλες της Αστυνομίας, ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, εννοείται κάμερες, φωτορεπόρτερ, ρασοφόροι, μαντηλο-φορούσες, σταυροί και εικόνες. Σοκαρισμένοι και έντρομοι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης εντός των «τειχών» και απέξω οι «φρουροί», βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Φρουροί» της Δημοκρατίας του υποκειμενικού. Α! και βουλευτές της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ που έσπευσαν… Η άκαπνη επανάστασή τους έληξε άδοξα, μετά τις δηλώσεις στις κάμερες, τις αψιμαχίες με «χριστιανούς» και  αστυνομικούς περί παρανομίας, νομιμότητας, δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. «Που να συγκρούεσαι τώρα με τους «φρουρούς» σκέφτηκαν», άφησαν σύξυλους τους εγκλωβισμένους ηθοποιούς και το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, ζήτησαν αστυνομική συνοδεία και αποχώρησαν…

2 λεπτά αργότερα αποχώρησαν, φυσικά, και οι «φρουροί» καταχειροκροτούμενοι από τους «χριστιανούς». Η νίκη είχε πια και επίσημα κατοχυρωθεί. Η επικράτηση της βίας και της τρομοκρατίας είναι γεγονός και σταματήστε να ξιφουλκείτε. Εσείς δώσατε το χώρο στο σκοταδισμό να επικρατήσει στην Ιερά Οδό. Σπεύσατε εκεί; Γιατί; Σε αυτό πρέπει να απαντήσετε, η αποχώρηση δείχνει ότι απάντηση δεν έχετε, ούτε και λύση. Απλώς σπεύδετε. Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή δίνει «νίκες» στους οπαδούς της, κι έτσι μεγαλώνει τη δεξαμενή της.

Ηθοποιοί καθυβρίστηκαν και εκφοβίστηκαν, θεατές και δημοσιογράφοι προπηλακίστηκαν, δυνάμεις της Τάξης απλώθηκαν σε ακτίνα 500 μέτρων με αφορμή μια θεατρική πρεμιέρα. Τραμπουκισμοί στο όνομα του Κυρίου.

Η ατμόσφαιρα «βρωμάει» φασισμό και ο κλοιός στενεύει. Η ελευθερία πια δεν είναι δεδομένη. Η ώρα για δράση ενάντια σε όλα αυτά που ροκανίζουν μια πολιτισμένη κοινωνία δεν είναι πια «παρά πέντε», δυστυχώς είναι ήδη «και τέταρτο».

Υ.Γ.: «χριστιανοί» είχαν ζητήσει 2 φορές με ασφαλιστικά μέτρα να μην ανέβει η παράσταση και το δικαστήριο το απέρριψε. Τι σημασία όμως έχουν οι δικαστικές αποφάσεις μπροστά στο δίκιο του μαινόμενου «χριστιανού».

Keywords
Τυχαία Θέματα