Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος: Απόβαση στο Ελ Ντοράντο του Νότου

«Πάγωσε η τσιμινιέρα» στο Γιούρογκρουπ και,   αντί για «λευκό καπνό» για την Ελλάδα,  έβγαλε  μαύρο – κατράμι – αποπνικτικές, τεράστιες αέριες μάζες, στάχτης από τα αποκαΐδια  του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα σκοτεινό αέρινο φίδι, την πιο έντονη στάμπα του Γερμανικού επεκτατισμού. Με αυτήν τη χώρα θα έπρεπε λένε οι σοφοί της Γηραιάς Ηπείρου, να έχουμε ξεμπερδέψει από παλιά.

 «Τέλος καλό – όλα καλά». Ή μήπως όχι; Τι είπε ο Γιούγκερ και οι ομόσταβλοι του ; Η δόση (δηλαδή τα λεφτά που μας χρωστούν από την αρχή του έτους,

που διανύουμε και σε λίγες μέρες φεύγει)  θα έρθει σε τρεις δόσεις, με όρους πιο ασφυκτικούς από πριν. Η δόλια πατρίδα θα βρίσκεται με βάση την απόφαση του Eurogroup σε πραγματική αποικιακή κατάσταση για τα επόμενα 30 χρόνια. Για δείτε προσεκτικά τη δήλωση που έκανε ξημερώματα Τρίτης ο πρωθυπουργός του… Λουξεμβούργου:

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη συμφωνία, σημαντική όμως τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στις «εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα και τη δέσμευση που επιδεικνύει στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα, καθώς και στο πακέτο μέτρων αυτόματης διόρθωσης για αποφυγή αποκλίσεων που θέτει σε εφαρμογή. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι θα υπάρχουν παρεμβατικοί έλεγχοι στη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιούνκερ, τα 10,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τα 23,8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρωθούν το Δεκέμβριο. Τα υπόλοιπο, από το σύνολο των 43,7 δισ. ευρώ, θα εκταμιευτεί το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε τρεις μικρότερες δόσεις, συνδεδεμένες με στόχους του προγράμματος. Δηλαδή έννοιες όπως «Ελεύθερες εκλογές», εξωευρωπαϊκές επενδύσεις, όφελος από κοιτάσματα του Αιγαίου και του Ιονίου είναι από σήμερα απαγορευμένες λέξεις μια και όπως ξέφυγε από τα κουρασμένα χείλη του Γιούγκερ η Ελληνική κυβέρνηση δέσμευσε όλες τις επόμενες κυβερνήσεις με την κοινωνιοκτόνα αθλιότητα που αποφάσισαν για την καμπούρα των Ελλήνων οι μετεξελισσόμενοι σε νταβατζήδες, «εταίροι» μας. Τα προεκλογικά προγράμματα των «άλλων» θα αποτελούν «υπό διόρθωσιν υπαναχωρήσεις». Εκτός αν κάποιος – και αν τον αφήσει η διαπλοκή- αποφασίσει και εν τέλει μπορέσει να αποτινάξει το ζυγό της Ευρώπης από το «σβέρκο» της Ελλάδας. Η Ευρώπη, ανίκανη όπως αποδείχθηκε να παίξει το ρόλο του ισχυρού γεωπολιτικού πόλου, πέρασε πλέον σε ρόλο αποικιακής δύναμης στο Ελ – Ντοράντο του νότου της. Δεν υπάρχει πλέον σύμπτωση των όρων «Ευρωπαϊκή προοπτική» και Ελληνική ευημερία, Ελληνική ανάπτυξη και Εθνική ανεξαρτησία. Τώρα η «Νονά» του Βερολίνου κατέλαβε το Ελ Ντοράντο … Και δεν έχει σημασία, πλέον, το απεγνωσμένο μήνυμα του αρχηγού του ΓΕΝ πως απαξιώνεται όχι μόνον το βιοτικό επίπεδο των ενστόλων αλλά και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Δεν λέει τίποτα που Κοσοβοπιούν τη Θράκη…  Αρκεί που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν στα χέρια πια των κατοχικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα