Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος: Βρείτε τα ισοδύναμα τώρα!

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια περίοδο που τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει, οι φόροι έχουν πολλαπλασιαστεί και η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε διαχειρίσιμο επίπεδο, απλά ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να ισχύσει.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει μέτρα μετά … βαθύτατης λύπης του και να καλεί την κοινωνία να του υποδείξει τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να τα αποσύρει. Οι κυβερνώντες είναι πλέον αρκετά αμοραλιστές ώστε να ζητούν προκλητικά από το λαό να κάνει τη δουλειά για την

οποία αυτοί ακριβοπληρώνονται!

Καλούμε τον Υπουργό, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για αλλαγή να δουλέψουν και να βρουν οι ίδιοι τα ισοδύναμα, προκειμένου οι λογαριασμοί ρεύματος των καταναλωτών να μην επιβαρυνθούν. Επιλογές υπάρχουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες:

- Μείωση τελών που χρεώνονται στο λογαριασμό αλλά δεν αφορούν ηλεκτρική ενέργεια (ΕΡΤ, δημοτικά τέλη, ΕΕΤΗΔΕ, ΦΠΑ κλπ.)

- Μείωση του ειδικού φόρου επί του φυσικού αερίου ηλεκτροπαραγωγής, που η εισαγωγή του έχει εκτινάξει την οριακή τιμή συστήματος και έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ και τους ανταγωνιστές της σε ζημιογόνο εμπορική λειτουργία.

- Επιδότηση τμήματος λογαριασμού ρεύματος βάσει εισοδηματικών και οικογενειακών κριτηρίων.

- Περικοπές επί αποδοχών υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ

Όλοι θέλουμε να «ανοίξει» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει στην πλάτη του πρωτόγνωρα δοκιμαζόμενου πολίτη. Κάποια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οι αποφάσεις της επηρεάζουν τη ζωή ανθρώπων και δεν είναι κινήσεις σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Τόσους ακριβοπληρωμένους συμβούλους έχουν, ας βρουν αυτοί επιτέλους τα ισοδύναμα.

Σεραφείμ Κοτρώτσος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Η/Υ.Δρ. ΕΜΠ- Σύμβουλος Επιχειρήσεων- Στέλεχος «Δημιουργία, Ξανά!»

Keywords
Τυχαία Θέματα