Η κυβέρνηση πατάει γκάζι-Ευρεία σύσκεψη το πρωί στο Μαξίμου

Σε μια σαφή προσπάθεια να περιορίσει την παραδοσιακή γιορτινή ραστώνη των ημερών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών.

Στόχος της σύσκεψης, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων, είναι να γίνει ανασκόπηση των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου και να δρομολογηθούν λύσεις σε επείγοντα ζητήματα

που σχετίζονται με τη νέα πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία, όπως θεωρούν στην κυβέρνηση, ξεκίνησε μετά τις πρόσφατες αποφάσεις που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τα μέτρα που θεσπίστηκαν στο εσωτερικό και βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει, κατ΄ αρχήν, έμφαση στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων μας, ώστε να μην καθυστερήσουν, εξαιτίας ενδεχόμενων εσωτερικών εκκρεμοτήτων, οι επόμενες δόσεις για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» στις επικείμενες συνεδριάσεις του Eurogroup και του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στις αρχές του νέου χρόνου.

Η ψήφιση, άλλωστε, του φορολογικού νομοσχεδίου που εκκρεμεί στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και την εκπλήρωση υποχρεώσεων του δημοσίου σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.

Επίσης, για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου επιβάλλεται να θεσπιστεί «πλαφόν» για τις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για να «απελευθερωθούν» τα επόμενα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, απαιτείται η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τη δημόσια διοίκηση με καθορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού και αξιολόγηση.

Παράλληλα στην κυβέρνηση προτάσσουν το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και της καταπολέμησης της ανεργίας και, γι΄ αυτό, ρίχνουν το βάρος τους στην προσέλκυση επενδύσεων, που, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, θα αποτελέσουν το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα