Η πόλη του φωτός…Το ρομαντικό Παρίσι

Το Παρίσι, μία πόλη της δυτικής Ευρώπης και πρωτεύουσα της Γαλλίας, είναι μία πόλη από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και του κόσμου και όντας συναρπαστικό, γοητευτικό και ερωτικό προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο που καταφθάνουν για να θαυμάσουν τα μουσεία, την αρχιτεκτονική και τα μνημεία του.

Ο Σηκουάνας, όπου είναι και ο μεγαλύτερος ποταμός της βόρειας Γαλλίας, χωρίζει την πόλη στη δεξιά όχθη που είναι η βόρεια συνοικία

και στην αριστερή όχθη που είναι η νότια συνοικία. Τριάντα τρεις γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες του και στο κέντρο της πόλης και ο ποταμός περικλείει δύο μεγάλα νησιά το Ιλ Ντε Λα Σιτέ και το Ιλ Σαιν Λουί.

Περιπλανηθείτε στο Παρίσι ξεκινώντας από το ορόσημο της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος έχει ύψος 300 μέτρα και κατασκευάσθηκε το 1889 για την παγκόσμια έκθεση του Παρισιού, αλλά ο τεράστιος και πανέμορφος Πύργος εντυπωσίασε τόσο πολύ ώστε να αποτελεί σύμβολο όχι μόνο του Παρισιού, αλλά και της Γαλλίας και να ανήκει στα γνωστότερα τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Συνεχίστε την βόλτα σε μία από τις διασημότερες και πιο όμορφες λεωφόρους του κόσμου, των Ηλύσιων Πεδίων. Εδώ βρίσκεται η κατοικία του Προέδρου της Γαλλίας, πολλοί υψηλοί οίκοι ραπτικής, πρεσβείες, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, πολυτελή καφέ και εστιατόρια. Η μεγάλη λεωφόρος τερματίζει στην πλατεία Σαρλ Ντε Γκολ όπου βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου. Η Αψίδα έχει ύψος 50 μέτρα και κατασκευάσθηκε με εντολή του Ναπολέοντα, εορτάζονταν πολεμικές νίκες και αποτελεί και αυτή σήμα κατατεθέν της πόλης. Μην παραλείψετε να περάσετε από τον φημισμένο και έναν από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης, την Παναγία των Παρισίων. Το γοτθικού ρυθμού αριστούργημα έχει μήκος 130 μέτρα και χρειάστηκαν 170 χρόνια για την κατασκευή του.

Κατά την διαμονή σας αφιερώστε μπόλικο από το χρόνο σας στο μουσείο του Λούβρου καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου. Φιλοξενεί πάνω από 350.000 ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, ανάμεσά τους τα παγκοσμίου φήμης Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφροδίτη της Μήλου. Πριν γίνει μουσείο ήταν βασιλική κατοικία και σήμερα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου λαμβάνοντας υπόψη μας ότι για να το γυρίσουμε όλο λεπτομερώς χρειαζόμαστε γύρω στους έξι μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Στην συνέχεια της περιήγησης σας επισκεφθείτε με το τελεφερίκ τον πανέμορφο λόφο της Μονμάρτης με τα γραφικά δρομάκια του, τους καλλιτέχνες αλλά και την πανοραμική θέα του Παρισιού και δείτε τη γνωστή Βασιλική της Σακρέ Κερ. Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε μία νυχτερινή κρουαζιέρα στο Σηκουάνα πάνω σε ένα ποταμόπλοιό του απολαμβάνοντας τις φωταγωγημένες όχθες του.

Λίγο έξω από το Παρίσι σας περιμένουν τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα των Βερσαλλιών και οι απέραντοι κήποι του Λουδοβίκου. Το παλάτι υπήρξε βασιλική κατοικία μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Προγραμματίστε μία ολοήμερη εκδρομή στη Disneyland και αφεθείτε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Υπάρχει δυνατότητα παραμονής σε ξενοδοχείο εντός και εκτός του θεματικού πάρκου, αν επιλέξετε να αφιερώσετε επιπλέον ημέρες στο φημισμένο πάρκο της Disney.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το καλλιτεχνικό Μουσείο Ορσέ, το μουσείο μοντέρνας τέχνης Ζορζ Πομπιντού, το Μέγαρο των Απομάχων, το Πάνθεον και η όπερα του Παρισιού. Πολλά πάρκα και κήποι είναι στη διάθεσή σας για να χαλαρώσετε με έναν ήσυχο περίπατο καθώς και για τις αγορές σας οι επιλογές είναι πολλές, καθώς υπάρχουν πολυάριθμα καταστήματα και εμπορικά κέντρα με γνωστότερο το Galleries Lafayette. Για την νυχτερινή ζωή της πόλης προτιμήστε τη συνοικία Μαρέν και το Καρτιέ Λατίν με πολυάριθμα καφέ μπαρ, εστιατόρια και τζαζ κλαμπ. Για τις μετακινήσεις σας υπάρχει ένα πληρέστατο δίκτυο συγκοινωνιών με μετρό, τραμ, λεωφορεία και ταξί.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα