Η συνεδρίαση των άκρων στο χρηματιστήριο Αθηνών: Από το -30% στο +20% η μετοχή της Eurobank!

Από το -30% στο… +30% βρέθηκε τη Δευτέρα η μετοχή της Eurobank, ενώ ιλιγγιώδεις υπήρξαν οι διακυμάνσεις και για τις μετοχές των Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ.

Η ΕΤΕ βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 0,364 ευρώ, η Εurobank έως τα 0,18 ευρώ, ενώ και οι μετοχές των Alpha Bank

και Τράπεζα Πειραιώς βρέθηκαν να υποχωρούν έως 20,70% και 23,75% στα 0,452 ευρώ και 0,122 ευρώ αντίστοιχα.

Η συνέχεια ωστόσο υπήρξε… εντελώς διαφορετική. Η μετοχή της Eurobank όχι μόνο «μάζεψε» τις απώλειες, αλλά βρέθηκε ακόμα και σε limit-up (+30%) -αποφέροντας κέρδη σχεδόν 85% σε όσους… τόλμησαν να τοποθετηθούν στο χαμηλό ημέρας- για να ολοκληρώσει τελικά ενισχυμένη 20% στα 0,18 ευρώ.

Παρόμοια υπήρξε η κίνηση και για την Τρ. Πειραιώς, που από το -23,75% βρέθηκε στο +10%, για να κλείσει τελικά στα 0,164 ευρώ με άνοδο 2,50%. Η Alpha Bank «έγραψε» υψηλό ημέρας στα 0,605 ευρώ (+6,14%) πριν κλείσει ενισχυμένη 4,39% στα 0,595 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ αν και δεν κατάφερε να ανακτήσει θετικό πρόσημο, ανέκαμψε έως τα 0,483 ευρώ (-7,12%) πριν ολοκληρώσει με απώλειες 10,38% στα 0,466 ευρώ.

Αναλυτές της αγοράς έκαναν λόγο για διακύμανση στις τραπεζικές μετοχές, που όμοιά της δεν… θυμούνται από το παρελθόν. Όπως εξηγούν, ένας παράγοντας που «διογκώνει» τις ποσοστιαίες μεταβολές στο ταμπλό είναι οι χαμηλές αποτιμήσεις των μετοχών του κλάδου. Παράλληλα, δεν λείπει και εκείνη η μερίδα επενδυτών που εκμεταλλεύεται την αυξημένη μεταβλητότητα προκειμένου να αποκομίσει κέρδη από το γρήγορο trading. Ωστόσο, εξηγούν, η νευρικότητα της αγοράς για την τροπή που πήρε το deal Εθνικής-Eurobank είναι σε κάθε περίπτωση εμφανής, όπως και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, με κεντρικό άξονα τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Σε αυτό το περιβάλλον, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την κατεύθυνση της αγοράς είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένη, επισημαίνουν, σημειώνοντας ότι αναμένονται αύριο με ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΤΕ και Eurobank, καθώς και το εγχείρημα της δεύτερης να μειώσει το κόστος του «λογαριασμού» μέσα από την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στην ΑΜΚ.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα