Κεδίκογλου: Την επιμήκυνση την ζητάμε ήδη

Τον Οκτώβριο πιθανότατα θα έχουμε την πρώτη αποκρατικοποίηση αποκάλυψε σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Για τα μέτρα ύψους 11,5 δις

Τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ είναι το ποσό που πρέπει  να εξοικονομήσουμε για να ανακτήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία μας Υπάρχει μια αμείλικτη εξίσωση. Έσοδα –δαπάνες. Πιστεύω ότι κανένας στην Ελλάδα

δεν θέλει κάθε ώρα που περνάει  να καταφεύγουμε σ  ένα νέο δάνειο. Να δημιουργούμε νέο χρέος Αυτό είναι η ψαλίδα που υπάρχει. Δυστυχώς, τα έσοδα δεν μπορούν να αυξηθούν παραπάνω στη παρούσα συγκυρία, οπότε πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες. Εκεί καταβάλλεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, πραγματικά μια εργώδης προσπάθεια, να γίνει αυτό με το δικαιότερο δυνατό τρόπο.

Επειδή το φετινό έλλειμμα είναι κι αυτό ένα αντικείμενο διαβούλευσης, δηλαδή λόγω της παρατεταμένης ύφεσης ζητούμε μια κατανόηση για την απόκλιση των στόχων του φετινού ελλείμματος και κρίνουμε ότι με την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας, μπορούμε να βρούμε την κατανόηση που θέλουμε. Αλλά οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί για τα μέτρα. Θα γίνει, αύριο, η συνάντηση των αρχηγών και  θα συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι την τελική κατάρτιση  της λίστας των μέτρων και την παρουσία της στην τρόικα.

Θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Εξ όσων γνωρίζω όχι.

Για το αίτημα της επιμήκυνσης

Την επιμήκυνση την ζητάμε ήδη. Παρουσιάζουμε και τα σχέδια μας τα οποία δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση η επιμήκυνση του προγράμματος μας από τα κράτη μέλη Πιστεύω ότι κι αυτό θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για να πετύχουμε το στόχο μας. Αλλά πιστεύω ότι αυτό θα καθοριστεί πρώτα και κύρια από το πόσο αξιόπιστοι θα φαινόμαστε στα μάτια τους.

Θα υπάρξουν αντιδράσεις για τα μέτρα

Όχι δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι το πνεύμα που κυριάρχησε από όλους όσους συμμετέχουν, από όλους όσους στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από όλα. Πάνω από κομματικό ή όποιο άλλο συμφέρον.

Καταρχήν δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν προσωπικές στρατηγικές. Άλλα πιστεύω ειλικρινά ότι θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

Για το φορολογικό και τις αποκρατικοποιήσεις πότε θα γίνουν

Πολύ σύντομα. Εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στο Φθινόπωρο μια πρώτη σημαντική αποκρατικοποίηση. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιά θα είναι ,αλλά είναι τρεις -τέσσερις περιπτώσεις που είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο Πιθανότατα  Οκτώβριο.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο

Θα τη δούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ζητούμενο- και παραμένει η δέσμευση μας- είναι να μάθουν οι έλληνες την αλήθεια .Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει τέτοια έρευνα που να  μην επιτρέψει, επιπλέον, συσκότιση ή να μην λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Γιατί έχουμε τέτοια παραδείγματα στο παρελθόν. Αλλά ας περιμένουμε να δούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα