Κινδυνεύει λόγω κρίσης στην Ισπανία το Erasmus

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus θέλησε να μειώσει δραστικά ο Ισπανός υπουργός Παιδείας, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακαλέσει, μετά τη γενική κατακραυγή που δέχθηκε

Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 1987, βοήθησε πάνω από τρία εκατομμύρια φοιτητές και φοιτήτριες μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά ταξίδια σε άλλες χώρες και να διευρύνουν τους πνευματικούς

ορίζοντές τους.

Ο Ισπανός υπουργός Παιδείας, Χοσέ Ιγνάθιο Βερτ, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης στη χώρα του, είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει στη χρηματοδότηση δέκα χιλιάδων Ισπανών φοιτητών, προκειμένου να ταξιδέψουν με το Erasmus, για να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η μείωση της χρηματοδότησης για το Erasmus από το 2011 μέχρι σήμερα έχει ανέλθει στο ποσοστό ρεκόρ του 71%. Η απόφαση του Ισπανού υπουργού Παιδείας δέχθηκε δριμείες κριτικές και στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ολιβιέ Μπαγί, δήλωσε ότι οι ισπανικές αρχές όφειλαν να ενημερώσουν τους φοιτητές, προτού αρχίσει η ακαδημαϊκή χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα το θέμα να διευθετηθεί προς όφελος των φοιτητών.

Ο Ισπανός υπουργός Παιδείας ανακάλεσε την απόφασή του από το βάρος των πιέσεων που δέχθηκε. Το Erasmus χρηματοδοτείται συνολικά από τρεις πηγές, τη χώρα προέλευσης του φοιτητή, τη χώρα ανταλλαγής και την Κομισιόν.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα