Κλειστό το κέντρο από τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά»,τα εργατικά συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα.

Πορεία προς τη Βουλή κάνουν αυτή την ώρα οι απεργοί της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί και εκφωνήθηκαν ομιλίες.

Το «παρών» δίνουν εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που εμφανίστηκαν αλυσοδεμένες.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στο Σύνταγμα.

Η κυκλοφορία στο κέντρο έχει διακοπεί ενώ ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα είναι κλειστός και οι συρμοί περνούν χωρίς να κάνουν στάση.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα κάποια να ακινητοποιούνται και σε άλλα να γίνονται στάσεις εργασίες

O γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Κλειστή είναι η Β.Σοφίας, η Αμαλίας, η Όθωνος και η Γεωργίου Α’. Μέλη του ΠΑΜΕ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα παραμένουν έξω από τη Βουλή, εκεί όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ομιλίες.

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στις κινητοποιήσεις.

Κλειστός είναι από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και για τον λόγο αυτό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία

Κανονικά λειτουργούν από τις 9 το πρωί το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

Κλειστός θα είναι από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς στάση.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Στο μήνυμά του για την ημέρα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου υποσχέθηκε αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων: «Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την κοινωνία και τη χώρα σε μια πορεία μετάβασης για την έξοδο από την κρίση.

Η ύφεση και τα ελλείμματα αντιμετωπίζονται, όμως η ανεργία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Στόχος όλων, η οικονομική ανάκαμψη και η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών να οδηγήσει σε κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους και ενίσχυση της απασχόλησης. Άμεση προτεραιότητα ο υπεύθυνος κοινωνικός διάλογος για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα