ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Πού κρύβει ο Τσίπρας…το μαγικό ραβδί;»

«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα βρει τα χρήματα για να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις με ένα άρθρο» όπως υπόσχεται αν γίνει κυβέρνηση, ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η λύση για το χρέος

συνίσταται  «στη συνέχιση του προγράμματος  χρηματοδότησης, αλλά και στη  δραστική μείωση των  επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί  βιώσιμη κοινωνικά η  διαχείριση του χρέους.
Είχαμε εγκαίρως  επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος  της βιωσιμότητας του χρέους. Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη, εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης,  σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά πραγματικά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη».

Για την κριτική που δέχτηκε για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου τόνισε: «Η αποτροπή της χρεωκοπίας της χώρα και η παραμονή στο ευρώ είναι η σταθερή αριστερή μας επιλογή. Τα μέτρα και ο προϋπολογισμός αποτυπώνουν τη δημοσιονομική κρίση και στοχεύουν στη σταθεροποίηση. Εμείς είπαμε πολιτικά έντιμα και καθαρά ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για τη χώρα. Παλεύουμε να το αλλάξουμε σταδιακά. Δεν ζητήσαμε την μονομερή καταγγελία του μνημονίου, το οποίο άλλωστε η ΔΗΜΑΡ δεν το είχε ψηφίσει. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και θα την οδηγούσε στην οικονομική και πολιτική απομόνωση. Θα την πισωγύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας».

Ενώ έστειλε και το μήνυμά του στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που κατά καιρούς έχουν δημοσίως διαφοροποιηθεί από τις επιλογές του κόμματος: «Η κοινοβουλευτική μας ομάδα με συντριπτική πλειοψηφία στήριξε και στηρίζει τις επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Η ΔΗΜΑΡ δεν διαγράφει και δεν έχουμε άλλωστε τέτοιες καταστατικές ρυθμίσεις. Σεβόμαστε τις μειοψηφικές απόψεις. Αξιώνουμε όμως ταυτόχρονα σεβασμό στη συλλογικότητα του κόμματος. Η προσωπική άποψη δεν μπορεί να γίνεται συμπεριφορά υπονόμευσης της συλλογικότητας αυτής. Ο καθένας πρέπει να την σέβεται και με αυτή να καθορίζει τη στάση του».

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Keywords
Τυχαία Θέματα