Κουβέλης: Το πακέτο μέτρων είναι βαρύ αλλά η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό

H ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό και θα εργαστεί για την υλοποίηση του δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο προέδρος της Φώτης Κουβέλης. Πρόσθεσε όμως πως αμέσως μετά την ψηφοφορία θα πρέπει να εκταμιευθεί η δόση προς τη χώρα μας και να επιμηκυνθεί το

πρόγραμμα προσαρμογής.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του ήταν:

Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Η κυβέρνηση αλλά και ευρύτερο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια διεκδίκησης αλλαγών στο πρόγραμμα. Διεκδίκηση που θα είναι διαρκής και δύσκολη.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει συγκεκριμένη τη θέση της για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Αγωνιζόμαστε να έχει κυρίως στοιχεία εξυγίανσης και εξορθολογισμού. Το πακέτο μέτρων είναι βαρύ. Θέσαμε ζητήματα που μπορούν να μειώσουν τις επιπτώσεις του, όπως : Η χρονική επιμήκυνση. Η ένταξη της ρήτρας αντικατάστασης μέτρων, έτσι ώστε αν έχουμε απόδοση εσόδων να μην υλοποιούνται τα ιδιαιτέρως επαχθή μέτρα. Η παράλληλη λήψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Η συνέχιση της χρηματοδότησης και η επανατοποθέτηση του ζητήματος του χρέους, ώστε να δημιουργείται ένα πλαίσιο βιώσιμης λύσης από οικονομική και κοινωνική άποψη, είναι αναγκαία στοιχεία μιας πολιτικής συμφωνίας με τους εταίρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα