Λεπτό πρός λεπτό: Όλο το ξύλο και το κυνήγι στους Γερμανούς του Φούχτελ [ 6 βίντεο]

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν από το πρωϊ στην ΔΕΘ.

10.47 «Ατυχή» χαρακτηρίζει τη δήλωση Φούχτελ ότι «1000 Γερμανοί στην τοπική αυτοδιοίκηση κάνουν τη δουλειά που κάνουν 3000 Ελληνες» η πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε συνομιλίες που έχει, την ώρα αυτή, με εκπροσώπους διαδηλωτών. Η ίδια, λίγο πριν, δήλωσε «αριστερή» και τόνισε ότι κατανοεί την αγανάκτισή τους. Δείτε το video

του Thesstoday.gr

10.24 Ενταση κάθε φορά που κάποιος προσκεκλημένος προσπαθεί να προσεγγίσει το κτίριο «8″ όπου διεξάγεται η εκδήλωση. Οι διαδηλωτές «πολιορκούν» το κτίριο καθώς τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας αποδείχθηκαν «διάτρητα».

10.13 Μήνυμα της προέδρου της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς διαδηλωτές: «Είμαι αριστερή. Σας καταβαλαίνω. Εχω αγωνισθεί για μία πιο δίκαιη Ευρώπη. Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και εμείς τη στηρίζουμε». Ακολούθησαν αποδοκιμασίες από μερίδα διαδηλωτών που φώναζαν «Εμείς δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη». Στη συνέχεια, όμως, υπήρξαν διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Βαλασόπουλο και συμφώνησαν να της επιτρέψουν να κατέβει να καθήσει μαζί τους.

09.48 Δείτε στο video του Thesstoday πως οι διαδηλωτές μπορέσαν και μπήκαν από γειτονικά περίπτερα, φτάνοντας έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»

09:40 Απίστευτο! Παρά τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν έξω από το περίπτερο 8. Οι αστυνομικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επέμβαση.

09:35 Μάχη σώμα με σώμα των αστυνομικών με τους διαδηλωτές που επιχειρούν να προσεγγίσουν το περίπτερο 8 της ΔΕΘ. Δείτε νέο βίντεο από τα επεισόδια

09:29 Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν μπει στο χώρο της Έκθεσης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σχηματίσει μπλόκα περιμετρικά του περιπτέρου 8, με την ένταση στην περιοχή να συνεχίζεται.

09:18 Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και προσκεκλημένων για το συνέδριο. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο της ΔΕΘ και προπηλακίζουν όσους θέλουν να φτάσουν στο περίπτερο 8 και το συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός.

09:07 Ένταση στη ΔΕΘ. Διαδηλωτές εντόπισαν έναν προσκεκλημένο της Ελληνογερμανικής συνάντησης και επιχείρησαν να τον εμποδίσουν να μπει στην Έκθεση, κάτω από αποδοκιμασίες. Δείτε τα βίντεο του Thesstoday.

08:55 Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασαν έξω από την Πύλη Εμπορευμάτων της ΔΕΘ, όπου είναι παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις. Ένας από τους εργαζόμενους χαιρέτισε ναζιστικά, ενώ φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρίας.

08:46 Έτοιμοι να «μπλοκάρουν» την ελληνο-γερμανική συνέλευση δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο κτήριο Ν.Γερμανός, είναι οι εργαζόμενοι των δήμων, όπου θα βρίσκεται κι ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

08:40 Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της επίσκεψης του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν δίνουν καν την πληροφορία στους δημοσιογράφους αν ο κ. Φούχτελ έχει φτάσει στο περίπτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα