Λετονία: Τους 45 έφθασαν οι νεκροί από κατάρρευση σούπερ μάρκετ

Τουλάχιστον 45 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ μάρκετ στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.
Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για αδικήματα τα οποία είναι πιθανό να έχουν διαπραχθεί.
Τρεις εξ όσων έχασαν τη ζωή τους είναι εργαζόμενοι στα σωστικά συνεργεία, οι οποίοι παρασύρθηκαν μέσα στα συντρίμμια όταν κατέρρευσε και νέο τμήμα της οροφής.
Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Βαλτικής από τότε που η τελευταία έγινε ανεξάρτητη, το 1991.
Σύμφωνα

με την αστυνομία, ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.
Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.
Η αιτία της κατάρρευσης είναι άγνωστη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ταράτσα κατασκευαζόταν κήπος.
Την ανακοίνωση για την έναρξη αστυνομικής έρευνας έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Λετονίας, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Η έρευνα κινείται με βάση υποψίες για παραβίαση των κανόνων δόμησης.

Ο λετονός υπουργός Εσωτερικών, Ρίχαρντς Κοζλόφσκις, τόνισε στην τηλεόραση της χώρας του ότι είναι «ξεκάθαρο» πως υπήρξε παραβίαση κανονισμών σε ό,τι αφορά τους οικοδομικούς κανονισμούς.
Η εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών διάσωσης της Λετονίας σημείωσε ότι οι τρεις νεκροί ανήκαν στην πυροσβεστική.
Οι αρχές προτρέπουν τους συγγενείς αγνοουμένων να καλούν τα κινητά τηλέφωνα των αγαπημένων τους προκειμένου τα συνεργεία να τους εντοπίσουν μέσα στα συντρίμμια.

Περισσότεροι από 34 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 28 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.
Η αρχική κατάρρευση της οροφής έγινε την Πέμπτη στις 18.00 (ώρα Λετονίας και Ελλάδας) και ενώ εντός του καταστήματος υπήρχαν πολλοί πελάτες.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την κατάρρευση του πρώτου τμήματος, οι πελάτες έτρεξαν προς την έξοδο, ωστόσο οι ηλεκτρικές πόρτες του σούπερ μάρκετ έκλεισαν, εγκλωβίζοντάς τους.
ΛΕΤΟΝΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα