Μαρία Νικόλτσιου: Αυτή η δουλειά θέλει μεράκι

Όταν πρωτομπήκα στην αίθουσα σύνταξης στο ΣΚΑΪ το 1995 ήταν από τις πρώτες φυσιογνωμίες πάνω στις οποίες στάθηκε το βλέμμα μου. Θεόρατη και εντυπωσιακή με το μακρύ ξανθό μαλλί της. Δηλαδή και να μην ήθελες να την προσέξεις…»γέμιζε» το χώρο. Το ύψος της σε αποθάρρυνε, το χαμόγελο της όμως σε μαγνήτιζε. «Αυτή ποιά είναι» ρώτησα. Η Μαρία η Νικόλτσιου μου είπε ένας συνάδελφος. Ξεχωριστή παρουσία «κλεισμένη» στο πιο κοινό όνομα σκέφτηκα. Συστηθήκαμε κι από τότε ένα από τα πιό γλυκά χαμόγελα στην Ελληνική τηλεόραση με συνοδεύει πάντα όταν αναπολώ τις ρομαντικές ημέρες του παλιού ΣΚΑΪ….

Συνέντευξη

στον Δημήτρη Δεμεσούκα

-Την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενησαμε στο nocomments την Κατερίνα την Παπακωστοπουλου. Μου ειπε λοιπον το εξης εκπληκτικο. Οτι η αιτια για να κανει το πρωτο της ζωντανο στον παλιο ΣΚΑΪ και να καθιερωθει ως ρεπορτερ ηταν ενα Σ/Κ που επρεπε να παει καποιος να παει να βγαλει το λινκ απο την ταλαιπωρια των οδηγων στον Κηφισο με τα εργα που γινονταν κι εστειλαν εκεινη ως δοκιμη τοτε…γιατι εσυ ειχες σπασει το τυμπανο σου. Το θυμασαι το περιστατικο; Γιατι εχω μια αισθηση οτι σε ρεπορταζ το ειχες παθει..

-Xαχα  όχι .Είχα πάντα ευαισθησία στα αυτιά λόγω επαναλαμβανόμενων ωτίτιδων καθώς στα νιάτα μου έκανα ψαροντούφεκο. Δε θυμάμαι ακριβώς  το περιστατικό αλλά φαντάζομαι ότι εκείνες τις μέρες θα είχα κάποια επιδείνωση!!! Όμορφα χρόνια πάντως, πολύ όμορφα, δουλεύαμε και μαζί τότε …όλη η γνωστή μας φουρνιά που ξεκινήσαμε από τον τότε ΣΚΑΙ.    

-Αυτο ηταν ενα τυχαιο περιστατικο. Εσενα ποια τυχη σε οδηγησε στη δημοσιογραφια;

-Ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια στην Παντειο. Ο πατέρας μου δούλευε χρόνια στο χώρο του τύπου  οπότε με ενθάρρυνε να πάω τότε ως δόκιμη στο ραδιόφωνο …έκτοτε έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια!!!!

-Μαζι με ελαχιστους συναδέλφους είσαι ο «Μαθουσαλας» του ALPHA. Δεν βαρεθηκες τοσα χρονια στο ιδιο καναλι. Δεν σκέφτηκες ποτέ να φυγεις, ετσι για αλλαγη. Για να δοκιμασεις κατι αλλο;

-Κάθε άλλο …βρίσκομαι στο ίδιο κανάλι από τότε που άνοιξε ..τότε.. ως ΣΚΑΙ. Πέρασα όλες τις αλλαγές στην ονομασία και το προφίλ του. Όπως καταλαβαίνεις έχω πλέον μια οικογενειακή σχέση με το κανάλι. Μεγαλώσαμε μαζί με τους συναδέλφους , πολλοί έφυγαν άλλοι ηρθαν , κάναμε παιδιά, τώρα τα βλέπουμε να μεγαλώνουν . Πέρασα από όλα σχεδόν τα ρεπορτάζ από το ελεύθερο, από το πολιτικο,  εργάστηκα ως ανταποκρίτρια τα χρόνια των μεταπτυχιακών μου στην Αγγλία πέρασα από εκπομπές και τα τελευταία χρόνια είμαι στα δελτία ειδήσεων. Πέρασα εγκυμοσύνες δουλεύοντας και όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια μοιραστήκαμε χαρές και λύπες και βεβαίως μοιραστήκαμε την αγάπη μας, το μεράκι μας για αυτή την δουλειά.

-Γενικα εισαι πλασμα της συνηθειας; Δηλαδη αν πας πρωτη φορα σε ενα καφε και κατσεις σε ενα συγκεκριμενο τραπεζακι, την επομενη φορα αν ειναι αδειο τα βηματα σου θα σε οδηγησουν παλι εκει που ξερεις ή θα δοκιμασεις να κατσεις καπου αλλου;

-Χαχα δεν το έχω σκεφτεί έτσι…αλλά μάλλον προτιμώ τα σταθερά στέκια τις σταθερές καταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα