Με ληγμένα αλεξίσφαιρα κυνηγούν εγκληματίες οι αστυνομικοί στην Ηλεία!

Επιστολή για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη της κατάλληλης υποδομής και ρουχισμού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Διαβάστε την επιστολή τους:

Θέμα

Κ. Ταξίαρχε.

Η πάγια και διαχρονική θέση της Ενώσεώς μας απέναντι στην εκάστοτε τοπική Ηγεσία της Υπηρεσίας μας είναι η άμεση, ειλικρινής και αμοιβαία μεταξύ μας συνεργασία για λόγους αυτονόητους και εύκολα κατανοητούς. Η συνεργασία αυτή είναι και επιβαλλόμενη ως απόρροια της αναγκαιότητας και ιδιαιτερότητας των

καιρών. Η ερημοποίηση της Α.Δ.ΗΛΕΊΑΣ είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα η οποία μετατρέπει τους όποιους σχεδιασμούς και προγραμματισμούς σε απλές ασκήσεις επί χάρτου.

Οι ιδιαιτερότητες του νομού Ηλείας .οι συνθήκες εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού .η έλλειψη και τα κενά της οργανικής δύναμης, οι συχνές μετακινήσεις της Δ.Υ η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας ,η έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων μας, η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας ,η υπέρ-εργασία και η καθημερινή κόπωση με το αστείρευτο φιλότιμο προσφοράς από την πλευρά μας, οι αντίξοες συνθήκες εργασίας, τα πενιχρά και ακατάλληλα μέσα που διαθέτουμε σε υλικό-τεχνική υποδομή και εξοπλισμό, δυστυχώς δεν συνεκτιμήθηκαν δεόντως ούτε αξιολογήθηκαν από μία διοίκηση η οποία οφείλει να είναι χρηστή και συνεργάσιμη και όχι εργοδοτική και απάνθρωπη φέροντας την δαμόκλειο σπάθη του τιμωρού με την σύνταξη αναφορών και την επιβολή προστίμων.

Στα πλαίσια λοιπόν της πειθαρχίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Αστυνομικού προσωπικού στον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ όπου η δομή η οργάνωση και η τήρηση των διατάξεων και των κανονισμών αυτής αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση συνοχής και βασικής αρχής του δικαίου με εκατέρωθεν υποχρεώσεις τήρησης και εφαρμογής όλων των προ-αναφερομένων ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε επι των κατωτέρω ερωτημάτων μας

Η ένωσή μας με σχετικό έγγραφο είχε αποταχθεί προς την Διεύθυνση Τεχνικών Υποδομών του Α.Ε.Α ως προς τον έλεγχο από αρμόδιο μηχανικό για την καταλληλότητα ασφαλείας των κρατητηρίων με παράλληλη εξώδικη αναφορά από κοινού με τον αντιπρόσωπό μας στην Π.Ο.ΑΣ.Υ και μέλους της επιτροπής για την υγιεινή και ασφάλεια, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα όπου διατάχθηκε ο σχηματισμός δικογραφίας και προ- ανάκρισης.

Να μας απαντήσετε εγγράφως γιατί μέχρι σήμερα ο έλεγχος δεν έχει πραγματοποιηθεί και με ευθύνη ποιού και εάν δυνάμεθα να αποταχθούμε σε αρμόδιο μηχανικό της περιφερειακής ενότητας Ηλείας για το εν λόγω θέμα.

Από έλεγχο που ενεργήσαμε στα μητρώα καταγραφής της διαχείρισης ιματισμού προκύπτει πως το 50% των αλεξίσφαιρων γιλέκων δεν φέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας καθότι έχει παρέλθει η ημερομηνία ασφαλείας αυτών σύμφωνα με τον σειριακό αριθμό παραγωγής και τις οδηγίες από τον πιστοποιημένο κατασκευαστή και με αυτόν τον τρόπο να μην τηρείται το ΠΔ 45/2008.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις ημερήσιες αναπαύσεις που οφείλονται στο προσωπικό οι οποίες δεν έχουν χορηγηθεί με υπαιτιότητα της υπηρεσίας και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς τις υφιστάμενες διοικήσεις κατά παράβαση του ΠΔ 394/2001 αρ 1 παρ. 3 και 4 .Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τα ισχύοντα θα ζητήσουμε από τα μέλη μας να προβούν σε αυτοδίκαιη χρήση.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για την καταλληλότητα του στόλου των οχημάτων ,σε τι επιχειρησιακή κατάσταση ευρίσκονται διότι η πλειονότητα αυτών έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό χιλιομέτρων, στα οποία λόγω περιστολής των δημοσίων δαπανών δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη συντήρηση, αυτά καθίστανται πολύ επικίνδυνα για την δημόσια οδική κυκλοφορία και ζητούμε τον προβλεπόμενο έλεγχο Κ.Τ.Ε.Ο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις στο ΠΔ 45/2008 ή τον έλεγχο από τις Υπηρεσίες της Τροχαίας και σύνταξη σχετικής έκθεσης σε αρνητική δε περίπτωση θα προσφύγουμε από κοινού με την Ομοσπονδία μας προς τον Άρειο Πάγο.

Από την πλευρά των υφιστάμενων διοικήσεων καθίσταται σαφές ότι οι όποιες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες τους οφείλονται κυρίως στην παρέμβασή σας σε αυτές ως προς την διάθεση του Αστυνομικού προσωπικού και την εκτέλεση υπηρεσίας, παρότι γνωρίζεται την έλλειψη που υπάρχει στην οργανική δύναμη όλων των υπηρεσιών.

Στα πλαίσια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στον νομό Ηλείας και με προφανή και εύλογο σκοπό από την πλευρά σας έχετε εφαρμόσει το δόγμα της επιθετικής και εμφανούς παρουσίας της Αστυνομίας κυρίως σε χαρακτηριζόμενες εγκληματικές περιοχές όπου και από την πλευρά μας κρίνεται θετικό δίχως να θέλουμε να υπεισέλθουμε σε ζητήματα διαχείρισης και σχεδιασμού των υπηρεσιακών αναγκών. Οφείλουμε όμως να παρέμβουμε στο θέμα του υποστηρικτικού έργου αυτών των επιχειρήσεων –δράσεων όπου πολλές προσαγωγές και οι γινόμενες αναλογικά συλλήψεις που απορρέουν από αυτές δημιουργούν πλείστα προβλήματα σε υπό στελεχωμένες υπηρεσίες όπου ο Αξιωματικός υπηρεσίας αυτών θα πρέπει να διεκπεραιώσει το έργο εκτελώντας ανάλογα καθήκοντα και σκοπού κρατητηρίων και σκοπού καταστήματος και πολλές φορές να τυγχάνει και επικεφαλής της μεταγωγής προς τον αρμόδιο εισαγγελέα ,με παντελή έλλειψη υποστήριξης.

Κύριε Ταξίαρχε.

Ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως από την πλευρά σας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς επίλυση των προβλημάτων που σας εκθέσαμε, εμείς ως Ένωση θα βρεθούμε αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια στα πλαίσια της αμοιβαίας συνεργασίας μας με διακριτούς θεσμικούς ρόλους αποφεύγοντας κατά αυτόν τον τρόπο την άσκηση ενδίκων μέσων ως έσχατο μέτρο.

ΑΠΟΔΈΚΤΕΣ

ΠΡΟΣ : ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

2. ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)

ΠΥΡΓΟΣ 01 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγούλης Ηλίας Γεωργία Τσουμπελη

Keywords
Τυχαία Θέματα