Μέρκελ: Η έκθεση της τρόικας θα μας διαφωτίσει για το Ελληνικό ζήτημα

Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ και τους επικεφαλής του ΠΟΕ, του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΟΕ είχε στο Βερολίνο, η Άγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε ότι το ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε, τονίζοντας ότι κεντρικό θέμα αποτέλεσε η

γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Την ίδια απάντηση έδωσε και όταν ερωτήθηκε εάν τέθηκε το ζήτημα ρυθμίσεων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δεν θα πρέπει να συζητηθεί αλλού.

Την ίδια ώρα ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους παρέπεμψε εκ νέου στην έκθεση της τρόικας.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος με την επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφέρεται ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζει να είναι αβέβαιη, καθιστώντας αναγκαίες τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι πρέπει να ληφθούν αποφασιστικές δράσεις για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε ένα ικανοποιητικό βαθμό, σε συνδυασμό με δομικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα ανεπτυγμένα κράτη πρέπει να συνεχίσουν στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων οικονομιών πρέπει να συνεχίσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους, ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ κάλεσε τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να ακολουθήσουν λιγότερο περιοριστικές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, ώστε να δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα