Μέτρα και επαφές Σαμαρά συζητούνται στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει στηθεί το στρατηγείο της κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες του Πρωθυπουργού για τις επικείμενες συναντήσεις του με τους κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ. Στο τραπέζι επίσης και το κλείσιμο του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί στις επαφές του Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτος στόχος για τον Πρωθυπουργό είναι

να ανακτήσει η χώρα μας την χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό και στην συνέχεια θα τεθεί το θέμα της επιμήκυνσης για την δημοσιονομική προσαρμογή. «Η διαπραγμάτευση δεν αρχίζει ούτε τελειώνει αυτή την εβδομάδα, είναι διαρκής» σημειώνει με νόημα στο Real.gr συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα για επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος από δύο σε τέσσερα χρόνια, έως το 2016, πιθανότατα δεν θα υποβληθεί. «Πρώτα θα δείξουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και μετά θα ζητήσουμε. Αυτή είναι η γραμμή που ακολουθείται από την πρώτη στιγμή» σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει με επιχειρήματα τόσο τον Πρόεδρο του Eurogroup όσο και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με τους οποίους θα συναντηθεί ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα.

Τι θα παρουσιάσει στις συναντήσεις του ο Πρωθυπουργός

• Βασικές κατευθύνσεις μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

• Λήψη αποφάσεων για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

• Διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο

Τι θα ζητήσει

• Να μην ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα καθώς γι’ αυτό ευθύνεται η ύφεση.

• Να σταματήσουν οι δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας που δημιουργούν εμπόδια στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

• Ακροθιγώς ενδέχεται να θέσει το θέμα της επιμήκυνσης.

πηγή : real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα