Μια φυλή χαμένη στους αιώνες…

Κρυμμένο πίσω από πυκνούς θάμνους ένα φοβισμένο αγόρι για πρώτη φορά στην ζωή του αντικρίζει ανθρώπους που δεν είναι μέλη της φυλής του, που δεν ζουν όπως και εκείνος στην ζούγκλα και το πυκνό δάσος. Η απορία και το σοκ που βλέπει κάτι που μέχρι σήμερα του ήταν εντελώς άγνωστο αποτυπώνεται σε αυτή την φωτογραφία ντοκουμέντο.

Οι εικόνες αυτές τραβήχτηκαν τυχαία από έναν βρετανό τουρίστα που είχε πληρώσει για μια ξενάγηση στα παρθένα δάση και ποτάμια του Περού.

Και την ώρα που διέσχιζε με βάρκα μαζί με τον ξεναγό του την περιοχή και απολάμβανε το τοπίο αντίκρισε ξαφνικά το μικρό αγόρι να τους παρατηρεί για λίγα λεπτά πριν επιστρέψει πίσω στην ασφάλεια του δάσους και της ζούγκλας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο μικρός ιθαγενείς είναι μέλος μιας από τις λίγες φυλές που ζουν μακριά από τον πολιτισμό εδώ και αιώνες. Πρόσφατα ένας ισπανός φωτογράφος κατάφερε με την κάμερα του καλά κρυμμένος στα δέντρα να φωτογραφίσει τον καταυλισμό μιας τέτοιας φυλής των Mashco-Piro με τις εικόνες που κατέγραψε να μας δίνουν πληροφορίες για τον πρωτόγονο καθημερινό τρόπο ζωής τους. Για αιώνες κρύβονταν στα βάθη της ζούγκλας και κανείς δεν γνώριζε ούτε την ύπαρξη τους ωστόσο τα τελευταία χρόνια για κάποιο λόγο έχουν εγκαταλείψει το δάσος και έχουν βρει καταφύγιο σε άλλες περιοχές κοντά σε ποτάμια. Οι ερευνητές εκτιμούν πως αυτό οφείλεται… στην ανθρώπινη παρουσία. Η παράνομη υλοτομία, τα ελικόπτερα των πετρελαϊκών εταιριών που πετούσαν κοντά στην περιοχή που οι ιθαγενείς θεωρούσαν το σπίτι τους, τους ανάγκασαν να φύγουν καθώς αισθάνονται πως απειλούνται.

Η φυλή προσπαθεί να προστατεύσει τα λιγοστά μέλη της με κάθε τρόπο…

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια δείτε το βίντεο: Ιστορίες που αντέχουν στο χρόνο – www.goodstory.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα