Να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί και το 2014 ζητούν οι βουλευτές

Θέση παίρνουν οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Θανάση Σκορδά και ζητούν «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το 2014.

Οπως επισήμανε, δε, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτζος, «οι τράπεζες δεν πιέζουν την κυβέρνηση για το θέμα, καθώς δεν θέλουν να μαζέψουν σπίτια και αυτοκίνητα».

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος

της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργος Βλάχος, ανέφερε ότι «μετά και την απάντηση του κ. Γκόρτζου, καλό θα ήταν να υπάρξει μια ξεκάθαρη ρύθμιση για το τι θα γίνει και την επόμενη χρονιά. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί ένα τέλος στην κουβέντα που ξεκίνησε χθες και στην ανησυχία του κόσμου».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει επίσης να ξεκινήσει διάλογος με όλα τα κόμματα για εφικτή λύση και για τους δανειστές και για τα νοικοκυριά».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τη δήλωση του κ. Βλάχου, επίσημη τοποθέτηση από το στρατόπεδο της ΝΔ για το θέμα των πλειστηριασμών δεν έχει υπάρξει.

Πέραν αυτού, ο κ. Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε την παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών μέχρι το 2014. Επιπροσθέτως, ελαφρώς διαφοροποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, που ζήτησε μεν παράταση του μέτρου και για το 2014, πρόσθεσε όμως ότι αμέσως μετά πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) ζήτησε διετή παράταση της αναστολής πλειστηριασμών, για να «σταματήσει ο πανικός», ενώ κ. Θανάσης Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε ότι «δεν αρκεί η διάψευση, πρέπει να έρθει έγκαιρα η συνέχιση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα