Νέα κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Ηλεία

Στην ανακρίτρια του Πύργου για να απολογηθούν οδηγούνται τη Δευτέρα ένας γιατρός και πέντε φαρμακοποιοί οι οποίοι βρίσκονται υπό έλεγχο στην Ηλεία, για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά ύψους από 800.000 ως 3.000.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία!

Ο γιατρός που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος κρατείται στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας

Πύργου μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα Πύργου. Σύμφωνα με την δικογραφία, το κύκλωμα παρακρατούσε φύλλα από τα βιβλιάρια συνταγογράφησης εν αγνοία των δικαιούχων ασθενών και ανέγραφε σε αυτά ακριβά φάρμακά, με τους εμπλεκόμενους να καρπώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Ασφάλεια ερευνά την εμπλοκή και άλλων ατόμων από το περιβάλλον του γιατρού και, μέχρι στιγμής, έχουν δώσει κατάθεση πολλά άτομα για τα οποία δεν έχουν προκύψει ακόμη ποινικές ευθύνες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί κατά τη διάρκεια της έρευνας που συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Μεταξύ των όσων έχουν κληθεί να καταθέσουν, είναι και ασθενείς των οποίων τα βιβλιάρια χρησιμοποιήθηκαν για την κομπίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα