Νεκρός ο άνδρας που πυροβολούσε προς το φλεγόμενο κτίριο στην Οδησσό; [Bίντεο]

Έντονη είναι η φημολογία στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media, ότι ο Mikola Volkov, ο οποίος πριν κάποιες μέρες φαινόταν σε video να πυροβολεί προς το φλεγόμενο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Πολλοί χρήστες του twitter ανέφεραν πως ο Volkov βρέθηκε με κομμένο το λαρύγγι, πληροφορία όμως που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Θυμίζουμε πως στις

4-05-2014, το Russia Today δημοσίευσε ένα video, στο οποίο ο Volkov, φορώντας μαύρο γιλέκο και περιβραχιόνιο στα χρώματα της Ουκρανίας, φαινόταν ξεκάθαρα να πυροβολεί προς το κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό, το ο οποίο είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες. Στο video, μάλιστα, φαίνεται να πυροβολεί πολλές φορές.

Εκείνη την ημέρα, οι άνδρες του κινήματος κατά του Γιανουκόβιτς, είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ καταδικάζοντας σε θάνατο 42 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και οι οποίοι κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανοί.

Στο video η βαρβαρότητα περισσεύει, αφού εκτός της φωτιάς που μαινόταν, ο Mikola Volkov, θέλησε να σιγουρέψει πως θα υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, πυροβολώντας προς το μέρος των εγκλωβισμένων.

Μάλιστα, αργότερα εκτυλίχθηκαν απίστευτες εικόνες σε τηλεοπτική εκπομπή στο Κίεβο, όταν βουλευτές και πολιτικοί άρχισαν να χειροκροτούν στο άκουσμα της είδησης της πυρκαγιάς και να δίνουν συγχαρητήρια σε όσους έβαλαν τη φωτιά και «έψησαν σαν μαγιάτικα σουβλάκια» τους εγκλωβισμένους.

Σε άλλο video, ο ίδιος άνδρας εμφανιζόταν να μιλά έντονα στο τηλέφωνο και να υποστηρίζει παθιασμένα πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι γύρω του είναι άοπλοι, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Ο άνδρας, επίσης, υποστήριζε ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι από φιλορώσους διαδηλωτές, αν και στο πλάνο δε φαινόταν τραυματισμένος.

Η ουκρανική πλευρά υποστήριζε πως η φωτιά μπήκε εξαιτίας όσων ήταν μέσα στο κτίριο και πετούσαν μολότοφ στους εθνικιστές. Αλλά ένα τρίτο video μεγαλύτερης διάρκειας από τα προηγούμενα έδειχνε πως το εξαγριωμένο πλήθος των Ουκρανών εθνικιστών πετούσε μολότοφ στο κτίριο των Συνδικάτων όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φιλορώσοι διαδηλωτές μετά την επίθεση στις σκηνές που είχαν στήσει εκεί.

Άλλοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο κτίριο, άλλοι πέθαναν από ασφυξία ή πέφτοντας από τα παράθυρα κι άλλοι που κατάφεραν να διαφύγουν έπεσαν στα χέρια των εθνικιστών και ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα