Νέο ραντεβού Μουσουρούλη- ΠΝΟ το απόγευμα- Προσπάθεια να βρεθεί λύση για να λήξουν οι κινητοποιήσεις

Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθούν τελικά ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης με την ΠΝΟ σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομλη και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγροτική οικονομία αλλά και γενικότερα στην αγορά.

Η αδιάλλακτη στάση της ΠΝΟ φαίνεται να κάμφθηκε τελικά εξατίας της επιμονής της κυβέρνησης να εξευρεθεί λύση αφού όπως έγινε γνωστό ο αρμόδιος

υπουργός απέστειλε νέα επιστολή- πρόσκλση προς τους ναυτεργάτες μετά την χθεσινή τους άρνηση να συνομιλήσουν μαζί του.

Στην επιστολή του ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι ιδιομορφίες και η προσφορά των Ελλήνων ναυτικών είναι απόλυτα αντιληπτές και γι’ αυτό το λόγο φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές από κάθε άλλο κλάδο».

Στο αίτημα της ΠΝΟ για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», ο κ. Μουσουρούλης απαντά πως με το σ/ν «επικαιροποιούνται διατάξεις, οι οποίες καθορίζουν το βασικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής ναυτιλιακής διοίκησης σε ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, καθώς και της ανάπτυξης της ναυτικής εργασίας και εκπαίδευσης» και επιπλέον:

«Δημιουργούνται οι θεσμικές προϋποθέσεις για οργανωτική αναδιάρθρωση και αποδοτικότερη λειτουργία του λιμενικού συστήματος της χώρας με σκοπό τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση, ρυθμίζονται, για πρώτη φορά, θέματα άσκησης ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής και θεσπίζονται διατάξεις για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών της ακτοπλοΐας σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ».

Πάντως, οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων, ενώ καταγγέλλουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, με αφορμή το δρομολόγιο του πλοίου «Φαιστός Παλλάς» από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά.

Το πλοίο κατέφθασε στον Πειραιά το πρωί της Δευτέρας μεταφέροντας 130 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα