Νικολαΐδου: Όταν έρχεσαι κοντά στον θάνατο… συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή

Μια συνέντευξη από καρδιάς έδωσε η γνωστή ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου και μίλησε για την μάχη που έδωσε στο παρελθόν με τον καρκίνο…

Συνέντευξη στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ έδωσε η Κάτια Νικολαΐδου και όπως δήλωσε τον καρκίνο τον αντιμετώπισα με ψυχραιμία: «Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Θα ήθελα άνθρωποι που περνούν μια τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους να βρουν το κουράγιο να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα. Το φωνάζω. Έχω ανθρώπους κοντά μου που τους στηρίζω όσο μπορώ. Αυτό θέλουν, μπορούν να το νικήσουν, να τα ξεπεράσουν όλα».

Και συμπλήρωσε: «Είναι βλακεία

να μη λέμε τη λέξη «καρκίνος». Όπως και ότι όλοι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φοβερό, δεν θα συμβεί σε εμένα αλλά στο διπλανό μου. Όταν συμβαίνει κι έρχεσαι κοντά στο θάνατο είναι κάτι το μαγικό. Δεν περιλαμβάνει μόνο το ωραίο ή λέξη «μαγικό» αλλά και το εξωπραγματικό. Συνειδητοποιείς πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή για τον άνθρωπο.

Πριν δεν τον συνειδητοποιούσα. Θεωρούσα δεδομένο να ξυπνήσω ένα πρωί ακόμα. Γεύομαι την κάθε στιγμή, καλή ή κακή. Αν είναι κακή λέω: «Δεν πειράζει, θα περάσει». Αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος από όλη αυτή την ιστορία που λέγεται «καρκίνος». Έμαθα να αξιολογώ τη ζωή, τον εαυτό μου, να βελτιωθώ».

Ποια είναι η σχέση της όμως σήμερα με το θάνατο;: «Δεν τον φοβήθηκα τότε, τώρα θα τον φοβηθώ; Πίστεψέ με, φοβάμαι τον θάνατο για τους ανθρώπους που αγαπώ, για τον εαυτό μου καθόλου. Και αύριο να έρθει είμαι τόσο χορτάτη και τυχερή.

Έχω μία ανιψιά εφτάμισι χρονών που έχει αλλάξει τη ζωή μου από τη στιγμή που ήρθε. Είναι ο άγγελός μου. Μου έχει δώσει τόση χαρά, δύναμη και περηφάνια – καλά και στην προσωπική μου ζωή. Τώρα όσο μπορώ κάνω διακοπές. Κάτι που δεν έκανα πριν, λόγω δουλειάς. Παραμελούσα πάρα πολύ τον εαυτό μου. Τώρα κολυμπάω χειμώνα-καλοκαίρι».

Keywords
Τυχαία Θέματα