Ο Άδωνις διαψεύδει τα όσα λέγονται για 1.370 απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Στην καταγραφή και αξιολόγηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ προχωρεί με ταχύ ρυθμό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τις ανάγκες ή το τυχόν πλεόνασμα του ιατρικού δυναμικού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η αξιολόγηση είναι προαπαιτούμενο για τον νέο Οργανισμό αλλά και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που υλοποιείται

στη χώρα.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι σε αυτή τη φάση δεν θα γίνουν απολύσεις -«όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για απομακρύνσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρύ διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» αποσαφήνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων. Εδώ έχουμε ένα άλλο πράγμα. Έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συνεπώς αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε «μυστική συμφωνία» των υπουργείων Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ αντί απολύσεων στην αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά τέτοια συμφωνία: «Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή να κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα