Ο «πόλεμος» της «Αυγής» με την κόρη του Κουβέλη για τον διορισμό της

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας «Αυγή» και της κόρης του Φώτη Κουβέλη, Μαρίας σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας για τον διορισμό της στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε την επιστολή της όπως δημοσιεύθηκε στην «Αυγή

Από τη Μαρία Κουβέλη, στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή ως απάντηση σε παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας μας, παρ’ ότι δημοσιεύσαμε τις εξηγήσεις που μας έδωσε. Η κ. Κουβέλη απαριθμεί τις δημόσιες θέσεις που κατά συρροήν ή διαδοχικώς

κατέχει. Συνεπώς είναι αβάσιμος ο φόβος της ότι κινδυνεύει με ιδιώτευση. Η επιστολογράφος δίνει τη δική της απάντηση στην εύλογη απορία γιατί επελέγη αυτή από τη ΔΗΜ.ΑΡ. για την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το έργο της οποίας στηρίζει και προβάλλει η εφημερίδα μας.
Η επιστολή έχει ως εξής:Κύριε διευθυντά,

Τα δημοσιεύματα της εφημερίδας που εσείς διευθύνετε, όπως αυτά της 9.1.2013 και 10.1.2013 και στην απορία της εφημερίδας σχετικά με την επιλογή μου ως εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο κατά πόσον αυτή σχετίζεται με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, έχουν για μένα μία και μόνο εύκολη αντιμετώπιση: την εκ μέρους μου ιδιώτευση και αποχή μου από τα κοινά.

Το καλοκαίρι του 2001, στην εφημερίδα την οποία εσείς διευθύνετε σήμερα, υπήρξε μία δημοσίευση στη στήλη των παραπολιτικών με τίτλο «Η μία εκεί, η άλλη εδώ». Ήταν οι έντονες μέρες των διαδηλώσεων στη Γένοβα της Ιταλίας και των παράλληλων διαδηλώσεων στην Αθήνα. Το παραπολιτικό άρθρο αναφερόταν τότε στη συμμετοχή μου στη διαδήλωση της Αθήνας, καθώς ένα πρόβλημα υγείας με καθήλωσε στην Ελλάδα.

Ήμουν τότε «η άλλη εδώ», ήμουν τότε η τέως γραμματέας της μαθητικής οργάνωσης της ΕΑΡ (1989), μετέπειτα το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού, το μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, μετέπειτα εκλεγμένη σύμβουλος ως μαχόμενη δικηγόρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ με την παράταξη «Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων» που υποστηριζόταν από τον Συνασπισμό – ΣΥΡΙΖΑ για 6 χρόνια (2005-2011) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού έως το 2010, όταν οι δρόμοι χώρισαν… αν θυμάστε… Αυτά, περιληπτικά, για την ιστορία.

Σήμερα, το 2013, για την εφημερίδα σας, στον βωμό της αθέμιτης και κακόβουλης πολιτικής σκοπιμότητας, «είμαι η κόρη του πατέρα μου».
Στο φύλλο της 9ης Ιανουαρίου 2013, η εφημερίδα την οποία εσείς διευθύνετε δημοσίευσε παραπολιτικό άρθρο (σελ. 10) ότι «διορίσθηκα» από τον πρωθυπουργό ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στο φύλλο της 10.1.2013 η «Αυγή» αναφέρει ψευδώς, στρεβλά και εις βάρος της προσωπικής μου διαδρομής στην Αριστερά και δήθεν προς «διόρθωση», ότι ο ορισμός μου έγινε λόγω της ενασχόλησής μου με τους μετανάστες και μόνο! Ο συντάκτης του ανυπόγραφου παραπολιτικού, προφανώς το έπραξε, εκ νέου, ανερυθρίαστα.
Στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζονται, σύμφωνα με τον νόμο, όλοι οι εκπρόσωποι φορέων (πανεπιστημίων, υπουργείων, ΜΚΟ) και όλων των κομμάτων από τον εκάστοτε πρωθυπουργό μετά από πρόταση του κάθε κόμματος και φορέα. Έτσι και τώρα, όπως και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νάσος Θεοδωρίδης και Σπύρος Απέργης, και οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή εγώ και η κ. Μαρία Καραφέρη, έχουμε ορισθεί με απόφαση του πρωθυπουργού.
Δεν αναζητήσατε να μάθετε, για λόγους προφανείς, ότι στην εν λόγω Επιτροπή ήμουν επί σειρά ετών εκπρόσωπος του ΔΣΑ, ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ με την υποστηριζόμενη από το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ παράταξη.

Παραλείφθηκε σκόπιμα να αναφερθεί στην εφημερίδα σας, παρά την ενημέρωσή μου προσωπικά προς εσάς, ότι, τόσο κατά την προηγουμένη θητεία μου ως εκπρόσωπος του ΔΣΑ όσο και σήμερα, έχω παραιτηθεί από κάθε προβλεπόμενη αποζημίωση λόγω της συμμετοχής μου στην εν λόγω Επιτροπή, χωρίς, βέβαια, αυτό να καθιστά πιο θεμιτό τον στην Επιτροπή ορισμό μου και αθέμιτο αυτών που λαμβάνουν την αποζημίωση.
Με την πεποίθηση ότι θα δημοσιεύσετε άμεσα την επιστολή μου στην εφημερίδα σας.

Μαρία Κουβέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα