«Ο Τσοχατζόπουλος είναι a priori ένοχος» [βίντεο]

Το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο δίκη με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από την αίθουσα του δικαστηρίου σχολίασε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Παγορόπουλος.

«Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και της εισαγγελέως κι επειδή η ένταση κορυφώθηκε παρενέβη. Απευθύνθηκα προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου και όχι προς την εισαγγελέα,

τους οποίους τιμώ, έχοντας την πεποίθηση ότι η δίκη πια έχει πλέον συγκεκριμένο χαρακτήρα», τόνισε μιλώντας στον ALPHA, αναφερόμενος στη φράση που είπε ότι το «δικαστήριο έχει λάβει απόφαση.
«Νομίζω από τη συνολική συμπεριφορά του δικαστηρίου, κάποιος που παρακολουθεί την υπόθεση μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι πλέον υπάρχει μια δεδομένη σκέψη που οδηγεί σε καταδικαστικές αποφάσεις» υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε, περιγράφοντας το γεγονός 5 αστυνομικοί τον πήγαν μέχρι το ειδικό καμαράκι. «Βεβαίως δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν αν θα με συλλάβουν ή όχι, αλλά εν πάση περιπτώση το θέμα λύθηκε και δεν με συνέλαβαν, με απομάκρυνε το δικαστήριο», είπε.

«Έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση στο δικαστήριο η οποία αναβλύζει υπό μορφή πάθους σε κάθε στιγμή που μπορεί να υπάρξει ότι είναι a priori ένοχος. Για μένα έχει σταματήσει ο απαραίτητος έλεγχος δικονομικός και ουσιαστικός και πλέον εκφράζονται ερωτήσεις του τύπου “είσαι ήδη ένοχος εξήγησέ μας’», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι απαιτεί να τηρηθούν οι δικονομικοί κανόνες.

Ερωτηθείς εάν θα δώσει το «παρών» στην αυριανή συνεδρίαση, απάντησε ότι θα το σκεφτεί και θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Ακόμη, ο κ. Παγορόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι μια κατ” αντιπαράσταση εξέταση του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Ζήγρα θα οδηγούσε “μάλλον σε ένα επικοινωνιακό σόου», ενώ αναφέρθηκε και στην γερμανική εισαγγελία λέγοντας: «Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο γερμανικής εισαγγελίας έπρεπε να υπάρχει θύμα» (σ.σ. Τσοχατζόπουλος)
Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ALPHA

πηγή:enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα