Όχι στην διαθεσιμότητα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Κηφισίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί, καθώς και διοικητικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι του Οργανισμού, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Από ΕΟΠΥΥ, Ταμεία, ΟΤΑ και ΝΠΙΔ το δεύτερο κύμα κινητικότητας

Οι γιατροί

του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, ενώ διοικητικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι απεργούν σήμερα, Τετάρτη, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας.

Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά.

«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Έτοιμος για κινητοποιήσεις δηλώνει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Παράταση συμβάσεων

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, δύο ημέρες μετά την εξαγγελία των επαναλαμβανόμενων απεργιών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, για να τους ενημερώσουν πως οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα