Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη. Σαμαράς: «Πρόοδος σε όλα τα μέτωπα»

Oλοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του eurogroup, που είχε ως σκοπό, να προετοιμάσει τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, όπου αναμένεται να ληφθούν, οι οριστικές αποφάσεις.

«Υπάρχει πραγματική πρόοδος σε όλα τα μέτωπα, ωστόσο οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες», προσθέτοντας ότι έχει πάψει πια να ακούγεται το παλιό και επαναλαμβανόμενο «για όλα φταίει η Ελλάδα». Αναφορικά με τα κοινοτικά κονδύλια της περιόδου 2014-2020, για τα οποία δεν υπήρξε συμφωνία στη

σύνοδο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δώσαμε μάχη για να υπάρξει μία ειδική ρύθμιση και αντιμετωπίστηκε θετικά, ενώ γνωστοποίησε την πρόταση του προέδρου της ΕΕ για αύξηση κατά 20% των 11,2 δισ που ήταν η αρχική πρόταση.

Την ίδια ώρα, θετικά για το ελληνικό ζήτημα εκφράζονται κορυφαίοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες.

Αισιόδοξοι ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί λύση για τη χώρα μας, εμφανίστηκαν η Γερμανίδα Καγκελαριος και ο Γάλλος πρόεδρος, με την Αγκελα Μέρκελ να τονίζει πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.

Την ανάγκη να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο eurogroup της Δευτέρας, υπογράμμισε και ο επικεφαλής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ανεβάζει του τόνους.

Παραμένουμε, η χώρα εκείνη, που απειλείται και απαξιώνεται περισσότερο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος ψήφισε το μεσημέρι στο Περιστέρι, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος. Ο κος Τσιπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, για αδράνεια, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Για θράσος, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το μόνο άλλοθι για το απύθμενο θράσος του κυρίου Τσίπρα, είναι ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδόκογλου, απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Η άγονη κατάληξη της συνόδου, για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης, αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Την άμεση καταβολή των προβλεπόμενων δόσεων και την επιβεβαίωση, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ζητά η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας, ότι η συζήτηση για το νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει εγκλωβισμένη σε εθνικούς εγωισμούς.

Η κυβέρνηση στα θέματα του χρέους δεν έχει άποψη, τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Η Ελλάδα, βιώνει μια άνευ προηγουμένου τραγωδία και ο λαός έχει γίνει το πειραματόζωο των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, σημείωσε η Χρυσή Αυγή.

Ο λαός, πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα διλήμματα της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «όχι» στα σφαγεία της Γερμανίας και του ΔΝΤ, σχολίασε το ΚΚΕ.

πηγη: ερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα