Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι εκτέλεσε δύο εφήβους [Bίντεο]

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται από την ηγέτιδα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), Χανάν Ασράουι, για «την εσκεμμένη εκτέλεση δύο εφήβων» την περασμένη εβδομάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο του θανάτου τους από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Υπεράσπιση των Παιδιών – Διεθνής» (Defense des Enfants-International).

Το βίντεο, που μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο της μκο στη διεύθυνση

dci-palestine.org

και το οποίο φέρει ημερομηνία Πέμπτη 15 Μαΐου, δείχνει δύο νεαρούς Παλαιστινίους να περπατούν κοντά στη σκιά ενός κτιρίου και ξαφνικά να καταρρέουν, προφανώς τραυματισμένοι από πυρά.

Ένας ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο διοικητής Άριε Σαλικάρ, δήλωσε πως από την έρευνα του στρατού για τους θανάτους αυτούς δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής πως ρίχθηκαν πυρά με πραγματικές σφαίρες.

«Η ταινία αυτή είναι κατασκευασμένη και δεν αντανακλά την πραγματικότητα της ημέρας εκείνης, την πραγματικότητα της βίας», πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ διευκρινίζει πως έλαβε τις εικόνες αυτές από κάμερες επιτήρησης που ήταν εγκατεστημένες στο κτίριο στις 15 Μαΐου, κοντά στη στρατιωτική φυλακή του Όφερ, όπου οι δύο νέοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη «Νάκμπα» (καταστροφή στα αραβικά) που αποτελεί για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και η τραγωδία των προσφύγων.

Σε ανακοίνωσή της, η Ασράουι «καταδικάζει την εσκεμμένη εκτέλεση των δύο έφηβων Παλαιστινίων», υποστηρίζοντας πως «τα δύο αγόρια δεν ήταν οπλισμένα και δεν αποτελούσαν ούτε άμεση ούτε έμμεση απειλή».

«Η προσφυγή του Ισραήλ σε υπερβολική και τυφλή βία και σε πραγματικές σφαίρες εναντίον των μη βίαιων παλαιστινιακών διαδηλώσεων αποτελεί ένα έγκλημα πολέμου και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε κατηγορήσει τις ισραηλινές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν «υπερβολική βία, περιλαμβανομένης και θανατηφόρας βίας, ως απάντηση σε ανθρώπους που έριχναν πέτρες και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή των στρατιωτών και των αστυνομικών μέσα ή γύρω από το οχυρωμένο στρατόπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα